Hüseyin Üzmez'e "sopayla" destek

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusunda, Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'le ilgili "Hüseyin Üzmez'in tahliye kararı geri alınsın" imza kampanyası düzenleyen TKP'li öğrencilere, kendilerine "Müslüman Gençlik" diyen bir grup saldırıda bulundu. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu'nda, gerçekleştirilen saldırının ardından, öğrenciler "Tecavüzcüler…

soL (HABER MERKEZİ) Vakit gazetesi yazarı olan ve 14 yaşındaki B.Ç'ye cinsel istismarda bulunmak suçuyla tutuklandıktan sonra tahliye edilen Hüseyin Üzmez'le ilgili "tahliye kararı geri alınsın" adlı imza kampanyasına destek veren Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi öğrenciler saldırıya uğradı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu İktisat Fakültesi ek binasındaki demir ve çivili sopalı saldırıyı, kendilerine "Müslüman gençlik" diyen kişilerin gerçekleştirdiği öğrenilirken, saldırıda üç öğrenci yaralandı.

Önce tehdit sonra saldırı
TKP'li öğrencilerin öğle arasında yemekhanede, daha önce öğretim görevlilerinden izin alarak sınıflarda öğrencilere Üzmez'in tahliye kararının geri alınması ile ilgili konuşmasının ardından saat 13.30 civarında bir grup, Hüseyin Üzmez'le ilgili afiş ve bildirilerin indirilmesi için çalışmayı yürüten öğrencileri tehdit etti.

Öğrencilerin kampanyayı sürdüreceklerini ve afişleri indirmeyeceklerini açıklamasının ardından grup tekrar binaya girerek TKP'li Ufuk Kural'ı darp etti. Saldırıya başlayan grup sopa darbesiyle Kural'ı başından yaraladı. Kural'ın dışında, binanın içerisindeki solcu öğrencilere de sopayla saldırıldığı öğrenildi. Saldırının ardından grup "Allahu Ekber" sloganlarıyla binadan uzaklaştı.

"Tecavüzcüler Üzmez'e sahip çıktı"
Saldırının ardından bina içerisinde ve bahçesinde toplanan İstanbul Üniversitesi öğrencileri, yaşanan saldırıyı kınamak için basın açıklaması gerçekleştirdi. "Tecavüzcüler Üniversitede!" başlığıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, Yurtsever Cephe Emekçi Kadınlar tarafından başlatılan, Hüseyin Üzmez'in tekrar hapse konulmasına ilişkin imza kampanyasına 20 bin imza atıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Vakit ve Zaman gazetesi köşe yazarları tarafından sahip çıkılan ve öğrencilerin tecavüzcü olarak adlandırdığı Üzmez'in sokakta dolaşmasını kabul etmeyen ve iğrençliği midesi kaldırmayan onurlu insanların mücadelesinden rahatsız olanların saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edildi. Açıklamada, saldırıyla birlikte sopalarla tecavüze sahip çıkıldığı belirtildi. İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan açıklamada, "Bu durumu kanıksamayacağımızı ilan ediyoruz. Hüseyin Üzmez tekrar hak ettiği yere, cezaevine konulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi. Basın açıklaması alkışlarla sona ererken, kampanyayı öğrenen öğrencilerin, destek için imza attıkları gözlendi.