Hüseyin Gülerce: 'Böyle yangın Sünniler arasında hiç yaşanmadı'

Zaman gazetesi yazarı ve Gülen cemaati sözcülerinden Hüseyin Gülerce 'Çok büyük bir fırtına geliyor diyorum...Paralel yapıya bir operasyon geliyor. Başbakan'ın dünkü toplantısı da bunun bir göstergesidir' dedi, oyunu yine AKP'ye vereceğini açıkladı.

(soL - Haber Merkezi) Sabah saatlerinde katıldığı bir televizyon programında konuşan Gülerce, "operasyon geliyor" iddialarını tekrar ederek "Çok büyük bir fırtına geliyor diyorum, bunu bazı siteler tehdit ediyor diye veriyor. Fırtına geliyor dediğiniz zaman tehdit değil tedbirinizi alın demektir. Benim alacağım tedbir duruşumu bozmamaktır. Paralel yapıya bir operasyon geliyor. Başbakan'ın dünkü toplantısı da bunun bir göstergesidir. Başbakan, toplantıya kendisini eleştirmeyen isimleri çağırdı. Bu şunu gösteriyor, Başbakan bir karar vermiş kendisine destek veren gazetecilere bu fikrini açıkladı" dedi.

'Böyle yangın Sünniler arasında hiç yaşanmadı'
Gülerce AKP ve cemaat arasındaki kavganın öncekilere benzemediğini vurgularken "Ben sıkı duralım diyorum. Bu olay ne Selçuklu da yaşandı ne Osmanlı da. Böyle yangın Sünniler arasında hiç yaşanmadı. Daha önce yaşanmamış bir operasyonu yaşayacağız. Pazartesi de başlayabilir, Uzakdoğu ziyareti sonrası da. Ama böyle bir operasyonu daha önce Türkiye görmedi. Bu toplantıdan çıkan ana fikir Başbakan'ın operasyon konusunda kararlı olması" dedi.

Gülerce "Netice ne olursa olsun büyük sıkıntılar yaşayacağız. Daha önce Hizmet hareketine böyle bir bakış açısı olmamıştır. Bu olaydan yara almadan kimse çıkamaz.Bu kasırganın şu anda sadece ben değil Sayın Baykal da farkında" diyerek operasyon iddiasını tekrarladı.

Başbakan Erdoğan'ın operasyon sonrası gözaltılarda bir savcının "Gelsin sizi efendileriniz kurtarsın" dedikleri iddiasını değerlendiren Gülerce, "demediyse o savcı çıksın açıklasın. Sayın Başbakan'ı bu şekilde tahrik eden varsa ortaya çıksın" şeklinde konuştu.

Seçimlerde Gülen yine AKP'nin yanında iması!
Seçimlerde cemaatin AKP'yi desteklemeyeceği, İstanbul'da Mustafa Sarıgül'ü destekleyecekleri iddialarına yanıt veren Gülerce şöyle konuştur: "Bu arada Sayın Gülen o iddialara da cevap vermiş. Ben oyumu Yalova'da AKP adayına vereceğim dedim. Sayın Cumhurbaşkanı'na yazılan, Sayın Başbakan'a da okunması arzu edilen mektupta da var. Kendisinin ve sevenlerinin dün neredeyse, şu yaklaşan seçim sürecinde de aynı yerde durduğunun bilinmesini istiyor."