Hüseyin Çelik: "Dink Cinayeti'nde asıl hedef AKP"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AKP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi. Çelik'in açıklamaları arasında "Dink Cinayeti'nde asıl hedefin AKP olduğu" iddiası da vardı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, AKP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik’in, konuşmasında, Dink Cinayeti'nde asıl hedefin AKP olduğunu iddia etmesi dikkat çekti.

“Hem Hrantçı, hem de Ergenekoncu olan insanlar var”

AKP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Çelik, Hrant Dink cinayetine değinerek, "Hrant Dink cinayeti için adalet olması gerektiği gibi tecelli edecektir. Bugün üzülerek şunu ifade etmek isterim. Hem Hrantçı, hem de Ergenekoncu olan insanlar var” dedi.

“Dink cinayetinde asıl hedef AKP”

Hrant Dink'i katledenlerin Yasin Hayal ve Ogün Samast gibi birkaç kişi olmadığına inandığını belirten Çelik, Hrant’ın katledilmesindeki asıl amacın AKP’nin yıpratılması olduğunu iddia etti. Çelik şu ifadeleri kullandı:

"Dink davası için her kesimden başka insanlar bir muhasebe yapmışlardır. Bu da demokratikliğin gelişimi için çok iyi bir şeydir. Bireysel hedef Hrant Dink'tir ama asıl hedef AK Parti'dir. Hrant Dink'in katledilmesi kimin işine yaradı? Bu olayı öyle tesadüf olarak nitelendiremezsiniz"

Hüseyin Çelik, Uludere olayında devletin yanlışını kabul ettiğini ifade ederek, "Meselenin üzerine gidiliyor. Bir yandan da vatandaşların yarasına merhem olunmaya çalışılıyor. Devlet yanlış yapıldığını kabul etmiştir. Meselenin istismar edilmesi yanlıştır. Ayrıca hem Diyarbakır Savcılığı hem de Uludere Savcılığı bu konuda iki ayrı soruşturma yürütmektedir" dedi.