Hükümet adına Saylan'a "teşekkür"

ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ın hayatını kaybetmesinin ardından, hükümetten ilk açıklama Kültür ve Turizm Bakan'ı Ertuğrul Günay'dan geldi. Günay, "Yaptığı hizmetler için hükümet adına teşekkür ederim" dedi

soL (HABER MERKEZİ) Saylan'ın yaşamını yitirmesinin ardından ilk açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan geldi. Günay, birçok çocuğun okulla, eğitimle tanışmasının Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr.Türkan Saylan'ın gayreti sayesinde gerçekleştiğini söyledi.

Bir gazetecinin, "Saylan'ın vefatıyla ilgili duygularını" sorması üzerine açıklama yapan Günay, "Kendi alanında ve özellikle eğitim alanında önemli hizmetlere katkı yaptı. Birçok çocuğumuzun okulla, eğitimle tanışması onun gayretleri sonucunda gerçekleşti. Yaptığı bütün hizmetler, iyi niyetler, gayretler için ülkem adına, hükümet adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum manevi huzurunda. Sevenlerine sonsuz sabırlar diliyorum" dedi.

Saylan'ın daha önce PKK adına çalıştığı iddia edilmiş, ÇYDD'nin burs verdiği çocuklar için PKK'li oldukları iddia edilmişti. Basında buna yönelik haberler çıkmış ve çoğu zaman hakarete varacak derecede nitelendirmelerde bulunulmuştu.