Hukuk Fakültesi mezuniyetine direniş damga vurdu

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezuniyetine direniş damga vurdu. Kürsüyü işgal eden öğrenciler, yaptıkları basın açıklamasında salt hukukun değil adaletin takipçisi avukatlar olmak için mezun olduklarını belirttiler.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezuniyet törenine, Gezi Parkı protestoları damga vurdu. Fakültelerinden mezun olan öğrenciler, "Avukatıma Dokunma", "Diren Gezi" ve "Savunmayı Savunuyoruz" dövizlerini tören boyunca sırtlarında taşıdı.

İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Adem Sözüer, konuşmasını yaptıktan sonra öğrencilerin bir eylemde bulunmak istediğini ve buna izin vermese dahi sahneye öğrencilerin çıkacaklarını belirterek sahneyi Gezi Parkı direnişine selam gönderen öğrencilere bıraktı. "Her yer Taksim, Her yer Direniş, Taksim'den Lice'ye, mücadeleye devam" sloganları ile sahneyi işgal eden öğrenciler "Meşru müdafaayı öğrendik, failleri biliyoruz, mezun olduk geliyoruz" pankartı açtı.

Bir öğrenci konuşmasında kanser hastası tutuklu öğrenci Uğur Tekdal'ın beraat kararına değinerek tüm tutuklu öğrencilere de selam yolladı. Fakülte içerisinde Şehit Ağacı adını verdikleri bir ağaca Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Zeynep Eryaşar ve Lice olaylarında hayatını kaybeden Medeni Yıldırım'ın resimlerini astı.

Kep töreni bittikten sonra giriş kapısının önüne kadar kortej şeklinde yürüyen öğrenciler "Devrimci Avukatlar Onurumuzdur" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları ile basın açıklamasının yapılacağı yere doğru yürüdü. Mezuniyet sonrası yaptıkları basın açıklamasında, direnişin başladığı günden beri gündüzleri sınava girerken akşamları polis copuna, gaz bombalarına, plastik mermilere direnerek diplomayı aldıklarını belirtti.