Hristofyas: Asıl kapışma mülkiyette

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Hristofyas, Kıbrıs görüşmelerinde, asıl kapışmanın mülkiyette olacağını vurguladı. New York'taki temaslarından memnun olduğunu belirten Hristofyas, Erdoğan'ın oyalama taktiğine gelmeyeceğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Kıbrıs müzakereleri devam ederken masanın her iki tarafı da açıklama yapmadan duramıyor. Dün katıldığı "Amerika Kıbrıs Federasyonu" ve "Kıbrıs Mücadelesi Dünya Eşgüdüm Komitesi" etkinliğinde konuşan Kıbrıs Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas "mülkiyet, kapışacağımız bir meseledir" dedi.

Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin ortak mücadele ve ortak tezler konusunda Mehmet Ali Talat ile uyumlu hareket edebildiğini ifade eden Hristofyas, onurlu bir uzlaşıya varmak istediklerini belirterek, Kıbrıs Rum kesimi olarak bunun için çaba harcadıklarını ifade etti.

BM toplantısı için bulunduğu New York'ta gerçekleşen temaslardan memnun olduğunu söyleyen Hristofyas, bağlı bulunulan kurumların sınırları içinde manevra yaparak hareket etmek gerektiğini söyledi. AB içerisinde "AB üyesi", BM içerisinde "BM üyesi" olarak hareket ederek sıkı çalışmaları gerektiğini söyleyen Hristofyas, bu sayede Rum tarafını sıkışmışlıktan kurtarabileceğini belirtti.

Annan Planı'na, "egemenlik hakları"na dayanarak "hayır" dediklerini söyleyen Hristofyas, Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın oyalama taktiğine yakalanmamak için bir adım önde olmaları gerektiğini ifade etti.