Hrant Dink davasında soruşturma izni

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Dink ailesinin başvurusu üzerine Hrant Dink cinayetinde adı geçen emniyet görevlileri hakkında soruşturma izni verdi.

Hrant Dink'in öldürülmesinde sorumlu oldukları gerekçesiyle soruşturulmaları istenen Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ve diğer emniyet amiri ve polis memurları hakkında Trabzon Valiliği İl İdare Kurulu'ndan istenilen soruşturma izni talebi, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilmişti.

Agos'un haberine göre Dink ailesi avukatları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye'yi dava sürecinde 'Kamu görevlileriyle ilgili etkili soruşturma yapılmadığı' gerekçesiyle mahkum etmesi üzerine bir kez daha Başsavcılığa başvurdu. İlgili kanundaki değişiklik nedeniyle soruşturma izni bu kez Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSYK) talep edildi. HSYK 3'üncü Dairesi, talep üzerine yaptığı görüşme sonucunda, Dink'in öldürülmesiyle ilgili Ramazan Akyürek, Reşat Altay, Engin Dinç, Faruk Sarı, Ercan Demir, Özkan Mumcu, Muhittin Zenit ve Mehmet Ayhan hakkında soruşturma izni vererek dosyayı Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.