Hoştan "çanta bende" dedi

Ergenekon Davası'nın dünkü duruşmasında tutuklu sanıklardan Sami Hoştan yine tutuklu sanıklardan İşçi Parti'li Serhan Bolluk'un ifadesi sırasında "dayanamayarak" Susurluk sürecinde nerede olduğu çok tartışılan Abdullah Çatlı'nın kayıp çantasının kendisinde olduğunu ileri sürdü.

soL (HABER MERKEZİ) Silivri Cezaevi'nde görülmekte olan Ergenekon Davası'nın 46'ncı duruşmasında tutuklu sanıklardan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk savunmasını yaptı.

Bolluk savunmasında Ergenekon içerisinde Doğu Perinçek'ten talimat aldığı suçlamasına "Dünyada tanıdığım, bildiğim bir örgüt var, o da İşçi Partisi'dir. Ben bunun dışında bir örgüt, hiyerarşi, disiplin tanımam. 30 yıldır bunun içindeyim. Doğu Perinçek, Genel Başkanımızdır. Onun dediklerini de yaparım. Bunun o sözde örgütle alakası da yoktur" diye yanıt verdi.

Bolluk'un savunması sırasında Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı'nın üzerine çok sayıda spekülasyon yapılan kayıp çantası hakkında Aydınlık Dergisi'nde çıkan haberlerden bahsetmesi üzerine söz alan tutuklu sanıklarda Sami Hoştan, Bolluk'un Çatlı'nın çantasının içindekiler konusunda yalan söylediğini ileri sürdü ve çantanın kendisinde olduğunu açıkladı.

Çantanın kendisinde olduğunu açıklamak için davanın karar gününü beklediğini söyleyen Hoştan "ama artık dayanamayacağım, söyleyeceğim" diyerek, kaza yerine ilk varanlardan biri olarak aldığı çantanın içinde bir kolye ve 26 bin mark para olduğunu, bunu Abdullah Çatlı'nın karısına götürdüğünü ve çantanın kendisinde kalmasını istediğini anlattı.

Susurluk kazası sonrası Abdullah Çatlı'nın kaza sırasında yanında içinde pek çok bilgi içeren bir ajanda ve bir silah olan bir çanta olduğu ve bu çantanın kaybolduğu iddia edilmişti. Tuncay Güney ise çantanın Veli Küçük'te olduğunu ileri sürmüştü.