Hey Tekstil işçisinin kızı yoğun bakımda: Dilan'ın amcasından açıklama

1 Mayıs kutlamaları için Tarlabaşı’ndan Taksim’e çıkmak isterken polisin attığı gaz kapsülünün kafasına isabet etmesi sonucu yaralanan Dilan Alp'in durumu kritik.

Güncelleme: 21.04
Dilan'ın babası Ali Ekber Alp kızının durumunun kafatasındaki kırık nedeniyle halen kritik olduğunu ve bekleyişlerinin devam ettiğini söyledi.


Güncelleme: 19.10
Konuya ilişkin görüşünü almak için ulaştığımız Dilan'ın amcası Özgür Alp, Dilan'ın durumu konusunda net bir açıklama olmadığını, kritik durumun devam ettiğini söyledi.

Dilan Medikal Park Bahçelievler Hastanesi'ne sevk edildi.


Tarlabaşı’ndan Taksim’e çıkmaya çalışırken kafasına polisin attığı gaz kapsülü isabet eden Dilan Alp'in, Hey Tekstil direnişindeki Ali Ekber Alp’in kızı olduğu anlaşıldı. Dilan’ın durumunun kritik olduğu belirtildi.

Dilan Alp’in kafasının polisin açık hedef alması sonucu kırıldığı ve Taksim İlkyardım Hastanesi’nde ameliyata alındığı belirtildi. Alp’in durumunun kritik olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor. 17 yaşındaki Dilan Alp’in, Yenibosna Çoban Çeşme Lisesi’nde okuduğu belirtildi.

Hey tekstil direnişindeki işçinin kızı
1 Mayıs'a katılmak için Taksim’e çıkmak isteyen Dilan Alp’in babası uzun zamandır direnişte olan Hey Tekstil işçilerinden Ali Ekber Alp. 448 gündür tekstil fabrikasının önünde direnen 42 yaşındaki baba Ali Ekber Alp, haklarını alabilmek için işçi arkadaşlarıyla direniş çadırı kurmuş ve birçok kez fabrikanın önünde polisin saldırısına maruz kalmıştı.

(soL - İstanbul)