'Haydi Çocuklar Camiye' kampanyaları bitmek bilmiyor

İzmir Bergama'da 40 gün boyunca 5 vakit namazlarını cemaatle kılan öğrencilere çeyrek altın ve bisiklet hediye edildi. 200 rekatı tamamlayan öğrencilere "büyük ödül" dizüstü bilgisayar verildi.

Gericilerin "Haydi çocuklar camiye" kampanyaları bitmek bilmiyor. İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Göçbeyli beldesinde, 40 gün boyunca 200 vakit namazı camide cemaatle kılan öğrencilere hediyeler dağıtıldı. 200 rekatı tamamlayan öğrencilere bilgisayar, bisiklet gibi hediye verilirken bir kez daha gericilerin ellerindeki her türlü imkanı kullandıkları görülüyor.

200 rekat namaz kıl, bilgisayarı kap!
Cihan Haber Ajansı yaptığı haberde, Bergama Merkez Camisi İmam Hatibi Fatih Aktaş, "Haydi Çocuklar Namaza" sloganıyla çocukları camiye alıştırmak için bir proje başlattı.

Katılan öğrencilerde aranan şart ise 40 gün boyunca 200 vakit namazı camide kılmak oldu. Ödül olarak dizüstü bilgisayar, bisiklet, çeyrek altın ve çeşitli hediyeler koyuldu. Namazlara gelen 51 öğrenciden 12'si, 200 rekat namazı camide kıldı ve "büyük ödül" dizüstü bilgisayar almaya hak kazandı. Bütün öğrencilere çeşitli hediyeler, camide en çok namaz kılanlara da bisiklet ve çeyrek altın verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanı ödül töreninde!
Maliyeti "hayırsever" işadamları tarafından karşılanan ödüller, Göçbeyli Düğün Salonu'nda düzenlenen törenle Bergama İlçe Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından öğrencilere verildi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği Eğitim Danışmanı Nazmi Peker ve diğer vatandaşlar katıldı.

"Çocukları küçük yaşlarda namaza alıştıralım"
Projenin mimarı olan İmam Hatip Aktaş, Kuran okuduktan sonra yaptığı açılış konuşmasında, "Maksadımız çocukların namazı ve camiyi sevmesi, namazı her yere taşımaları, namazlı yaşamaları, namazla yaşamalarıydı" dedi. Ardından kürsüye davet edilen İlçe Müftüsü Tahiroğlu, projeyi başlatan hocaları tebrik ederek, "İnşallah bu öğrencilerimizin camiye gelmeleri devam eder. İlk emrolunan ibadet namaz olduğu gibi ahirette ilk hesaba çekilecek ibadet de namaz olacak. O yüzden çocuklarımızı küçük yaşlarda namaza alıştırmak, camileri sevdirmek çok önemli" şeklinde konuştu. Daha sonra öğrenciler, koro halinde ilahiler okudu.

Namazla puan toplama kampanyaları
İllerde camilerin başlattığı "Haydi Çocuklar Camiye" kampanyaları bir süredir uygulanıyor. Şanlıurfa'da da bir camide 5 vakit namaz kılan öğrencilere laptop bilgisayar, futbol topu, bisiklet gibi hediyeler dağıtıldı. "Namazını camide kıl, puanları topla, ödülü kap" sloganı ile başlatılan ve el ilanlarıyla duyurulan kampanyaya 165 çocuğun kayıt yaptırdığı belirtilmişti.