Hayat kimileri için çok "kolay"

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Vakko mağazalar zincirinin son halkasının sahibi olurken, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ise oğluna Rumeli Hisarı sahilinde 150 metrekarelik alan yarattığı iddia edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, lüks hazır giyim üreticisi Vakko'da müdür olan eşiyle ortak şirket kurarak Vakko mağazalar zinicirinin son halkasını açtı. AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ise, oğluna "kolaylık" sağlayarak Rumeli Hisarı sahilinde 150 metrekarelik işyeri alanı yarattığı iddia edildi.

Bağış artık zenginleri giydirecek
8 Ocak'ta Devlet Bakanı ve Başmüzakereci görevine getirilen AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış ile birlikte bir şirket kurarak ünlü hazır giyim markası Vakko'nun bayii oldu. İstanbul'un lüks alişveriş merkezlerinden Astoria'daki Vakko mağazasını devralan çift, burada zenginlere yüksek kalite eşarp, gömlek ve kravat satacak.

Kurulan şirketin yüzde 95'i Beyhan Bağış'a, yüzde 5'i ise Egemen Bağış'a ait. Başmüzakereci Bağış'a ait olan sembolik hissenin, kimi "kolaylıkların" kolay elde edilmesini sağlamak için kullanılacağı düşünülüyor.

Öte yandan, Başmüzakereci Bağış'ın ara sıra mağazada bulunup, en azından kasaya bakıp bakmayacağı ise merak konusu.

105 metrekarelik kolaylık

Öte yandan, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, Rumeli Hisarı'nda kendisine ve ailesinin olan Saray Muhallebicisi ve Sütiş'e ait 45 metrekarelik alanı, "basit onarım" bahanesiyle 150 metrekare haline getirdiği iddia edildi. Sahil yolu üzerinde olan yerin yapısındaki bu değişiklik, büyük bir değer artışı anlamına geliyor.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal tarafından Meclis'te bir basın toplantısıyla dile getirilen iddiaya göre, 45 metrekarelik alan "basit onarım adı altında, bir çay bahçesi iken önce üstü pergule ile kapatıldı, eternit kaplandı ve sonunda çelik betonarme karışımı bir yapıya dönüştürüldü."

Soysal ayrıca, sözkonusu taşınmazda inşaatın 2008 yılının haziran ayında başlatıldığını, ancak ruhsat için ağustos ayında başvuru yapıldığını, ayrıca onarım için verilen izin belgesinin de tarih atılmadan verildiğini söyledi. İlgili yerin sit alanı olmasından dolayı bir çivi dahi çakılamayacağını ve normalde tamirat izni için dahi aylar sürecek tetkiklerin yapılması gerektiğini belirten Soysal, Topbaş'ın oğluna kolaylık sağladığını kaydetti.

Soysal ayrıca Kadir Topbaş'ın, göreve geldiği tarihte İstanbul'da 4 tane olan Saray Muhallebicisi dükkanlarının bugün kaç tane olduğunu kamuoyuna açıklamasını istedi.