Hatay'ın Hacıpaşa Beldesi'ne bir havan topu daha düştü

Hatay'ın Hacıpaşa Beldesi kırsalına Suriye tarafından gelen bir havan topu mermisi daha düştü. Valilik tarafından yapılan açıklamada “Havan topu mermisinin Suriye Arap Cumhuriyeti güvenlik güçlerince atıldığı değerlendirilmektedir” gibi muğlak bir ifade kullanılırken, düşen mermiye misliyle karşılık verildiği söylendi.

AA'nın haberine göre, Hatay Valiliği internet sitesinde yer alan açıklamada, saat 18.50 sıralarında Suriye topraklarından ateşlenen bir havan topu mermisinin Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa Beldesi Çarşamba Çiftliği mevkisine düştüğü duyuruldu.

Havan topu mermisinin düştüğü yerin yerleşim yeri olmadığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer aldı:

''Altınözü ilçesi Hacıpaşa Beldesi'ne Çarşamba Çiftliği mevkisine bugün 18.50 sıralarında Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarından ateşlenen 1 havan topu mermisi düşmüştür. Top mermisinin düştüğü yer herhangi bir yerleşim yeri değildir. En yakın yerleşim yerine 200 metre mesafede ve Türkiye-Suriye sınırından 150 metre içeridedir. Hudut birliklerimiz tarafından anında misliyle karşılık verilmiştir.

Havan topu mermisinin Suriye Arap Cumhuriyeti güvenlik güçlerince atıldığı değerlendirilmektedir. Olayda herhangi can ve mal kaybı olmamıştır. Hudut birliklerimiz tarafından emniyet tedbirleri artırılarak gözetleme faaliyetlerine devam edilmektedir.''