Hata yaptık, devrime bağlıyız

Küba'da hafta başı görevdem alınan Dışişleri Bakanı Felipe ile Bakanlar Kurulu Yürütme Sekreteri Carlos Lage, Raul'a birer mektup yazarak, hatalarını üstlendiklerini ve devrime bağlılıklarını bildirdiler.

soL (DIŞ HABERLER) Küba'da geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı görevinden alınan Felipe Perez Roque ile Bakanlar Kurulu Yürütme Sekreterliği görevinden alınan Carlos Lage Davila, Küba Devlet Başkanı Raul Castro'ya birer mektup yazarak diğer görevlerinden de ayrıldıklarını açıkladılar.

Eski Dışişleri Bakanı Felipe Perez Roque, "Sevgili Raul" diye başladığı mektubunda, kendisinin de katıldığı Politbüro toplantısında gerçekleştirilen değerlendirme sonrasında, Raul'e, Devlet Konseyi, Halk İktidarı Ulusal Meclisi (Küba Parlamentosu) ve Küba Komünist Partisi Merkez Komite üyeliği görevlerinden ayrıldığı bilgisini iletmek istediğini belirtti. Roque, mektubunun devamında, hatalar yaptığını kabul ettiğini, bu hataların söz konusu Politbüro toplantısında etraflı bir şekilde ele alındığını ve bu hatalarla ilgili olarak bütün sorumluluğu üstlendiğini ifade etti. Felipe Perez Roque, devrimin, her zaman bağlı olduğu ve olacağı ilkelerini ve ideallerini sadakat ve alçak gönüllülük ile savunmaya devam edeceğini de belirtti.

Roque, mektubunu "Fidel'e, sana ve partimize bağlılığımı bir kez daha ifade ediyorum. Selamlar" diyerek sonlandırdı.

Carlos Lage Davila da "Yoldaş Raul" diyerek başladığı mektubunda, benzer şekilde, Raul'e, Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi ve Politbürosu, Halk İktidarı Vekilliği, Devlet Konseyi üyeliği ve Devlet Konseyi Başkan Yardımcığı görevlerinden ayrıldığını belirtti. Yaptığı hataları kabul ettiğini ve bunların sorumluluğunu üstlendiğini belirten Carlos Lage, Politbüro'nun son toplantısındaki değerlendirmenin adil ve derin bir değerlendirme olduğunu düşündüğünü belirtti. Raul'un, üstleneceği yeni görevinin devrime hizmet etmek için bir olanak olacağı konusunda emin olabileceğini belirten Lage, bugüne kadar olduğu gibi, her zaman Parti'ye, Fidel'e ve kendisine bağlı kalacağını belirterek mektubuna "Kardeşlikle" diyerek son verdi.

Küba Komünist Partisi'ne, 1976'da, 25 yaşındayken üye olan Carlos Lage Davila, aynı yıl Halk İktidarı Ulusal Meclisi üyesi, 1980 yılında Parti Merkez Komitesi üyesi oldu. Üniversite Öğrencileri Federasyonu (FEU) başkanlığı, Genç Komünistler Birliği 1. Sekreterliği görevlerinden sonra, Lage, Başkomutan Fidel Castro'ya Destek ve Eşgüdüm Ekibi üyesi, ardından Devlet Konseyi üyesi oldu.

1965 doğumlu olan Felipe Perez Roque, 1988-1990 yılları arasında Üniversite Öğrencileri Federasyonu (FEU) başkanlığı görevini yürüttü. 1986 yılında Halk İktidarı Ulusal Meclisi üyesi oldu. Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi'ne 1991 yılında seçilen Roque, 1993 yılında Başkomutan Fidel Castro'ya Destek ve Eşgüdüm Ekibi üyesi ve Devlet Konseyi üyesi oldu. Roque, Dışişleri Bakanlığı görevini 1999 yılından bu yana sürdürüyordu.