Harç için çalışan üniversite öğrencisi inşaattan düşerek öldü

Üniversite harcını ve giderlerini çıkarmak için İstanbul’da 30 lira yevmiyeyle çalışan Muğla Üniversitesi öğrencisi Ömer Çetin, inşaatın üçüncü katından düşerek yaşamını yitirdi.

DHA’nın haberine göre İstanbul Ataşehir’deki Rotary Lisesi’nin inşaatında çalışan Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Ömer Çetin (20), üçüncü kattan düşerek hayatını kaybetti.

Ömer Çetin, üniversite masraflarını çıkarmak için günde 30 lira yevmiyeye çalışıyor, geceleri de inşaatta kalıyordu.

Bu sabah 09.30 sularında meydana gelen korkunç kaza görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti: Pi-Yapı Sanayi Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi’nin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü kontrolünde gerçekleştirdiği inşaatta bir aydan beri vasıfsız işçi olarak çalışan Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Ömer Çetin, elindeki keserle dördüncü kattaki kalıp tahtalarını sökmeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden Çetin, yaklaşık 15 metreden beton zemine çakıldı.

Ağır yaralanan Çetin’i gören arkadaşları hemen 112 Hızır Acil Servisi’ne haber verdi. Kısa süre içinde inşaata gelen sağlık ekibi, talihsiz gencin artık yaşamadığını tespit etti. Bunun üzerine polis ekiplerine haber verildi. Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme Ekipleri inşaata gelerek inceleme yaptı. Çetin’in cesedi incelemelerin tamamlanmasının ardından savcının talimatıyla morga gönderildi.

Ağrı’nın Tutak ilçesinden inşaatta çalışmak için bir ay önce gelen Ömer Çetin’in, başarılı bir öğrenci olduğu, Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Yurtkur’a bağlı Muğla Öğrenci Yurdu’nda kalan Çetin’in okul masraflarını karşılamak için her yaz farklı işlerde çalıştığı belirtildi. Çetin’in vasıfsız işçi olduğu için 30 TL yevmiye aldığını anlatan arkadaşları, "Elinde daha fazla para kalması için inşaatta kalıyordu. Sabah beraber kahvaltı yaptık. Çay içtik, keyfi yerindeydi. kahvaltıdan sonra herkes çalıştığı yeri gitti. Bu olay oldu. Çok üzgünüz" diye konuştular.Genç üniversitelinin memleketi Tutak'ta toprağa verileceği öğrenildi.

(soL - Haber Merkezi)