Hamas Lideri ile Erdoğan bir araya geldi

Erdoğan’ın resmi programında yer almayan, Davutoğlu ve Fidan’ın da katıldığı Meşal görüşmesinde Suriye’ye ilişkin neler konuşulduğu merak konusu.

Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hamas Lideri Halid Meşal Başbakanlık Konutu’nda yapılan iftar yemeğinde bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan’ın da katıldığı iftara Erdoğan’ın resmi programında yer verilmemişti.

İftardan sonrada devam ettiği öğrenilen görüşmenin toplamda üç saate yakın sürdüğü ve Meşal’in Başbakanlık Konutu’ndan ayrılmasının ardından Erdoğan, Davutoğlu ve Fidan’ın toplantıya devam ettiği öğrenildi. Görüşmelere ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Arap Baharı ve Suriye’de yaşanan çatışmalar başlamadan önce Suriye yönetimiyle arası çok iyi olan Meşal, Hamas’ı yıllardır yaşamakta olduğu Suriye’den yönetmekteydi. Suriye’deki çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte Esad’la ilişkileri gerilen Meşal, karargahını Suriye’den taşımıştı.

Suriye’ye dönük baskının artmakta olduğu bu dönemde, Hamas Lideri Meşal’le yapılan görüşmede Suriye’ye yönelik neler konuşulduğu merak konusu.

(soL - Haber Merkezi)