Halk eylemleri bugün de devam ediyor (03:52)

Üçüncü haftasını geride bırakan halk eylemleri bugün de devam ediyor. Halk polis terörünü protesto ederken, hükümeti istifaya çağırıyor.

Güncelleme 03:52
Polis Kuğulu Park'ın etrafını sardı. Her yer gaz içinde. Park içindekiler gözaltı ile tehdit ediliyor.


Güncelleme 03:48
Muğla-Milas:


Güncelleme 02:52
Kuşadası:


Güncelleme 02:26
Ankara Keçiören:


Güncelleme 01:03
Ankara Kennedy Caddesi'nde polis saldırısı tekrar başladı.

İstanbul Sarıgazi'de de sivil polisler ara sokaklarda yakaladığı yurttaşları öldüresiye dövüyorlar. Halk hala sokaklarda.


Güncelleme 00:50
Taksim gezi parkı direnişine destek için Mütareke Meydanı'nda saat 21:00'de toplanan mudanyalılar şarkılar halaylarla direnişe destek verdi. "Tayyip istifa", "Boyun eğme memlekete sahip çık", "Bu daha başlagıç mücadeleye devam" sloganları ile yürüyüşe geçen halkın önüne polis barikatı çıktı. "Faşizme karşı omuza", "Direne direne kazanacağız" sloganları ile aşılan barikat Mudanya sokaklarında tencere tava sesleri ile birleşti.

Yaklaşık 1500 kişi 22:45'e kadar mudanya sokaklarını tüm polsin baskılarına rağmen kararlılıkla yürüyerek halkı eyleme davet etti. 23:00 sularında Mütareke Meydanı'na gelinerek ıslıklar ve alkışlarla eylem sona erdi.


Güncelleme 00:37
Beşiktaş halkı Abbasağa Parkı'nda buluşup Çarşı grubuna nasıl destek olabileceğini, direnişi, direnişin kazanımlarını, Çarşı grubuna yapılan gözaltıları tartışıyor, sözlerini söylüyor. Yaklaşık 400 kişi var.


Güncelleme 00:16
Günlerdir süren Gezi Parkı eylemleri yurdun dört bir yanında artarak devam ediyor. Metropol kentlerde kitlesel eylemler sürerken, ilçe ve köylerde de kitlesel direnişler yerelliklere sürülmeye devam ediyor. İzmir’in Torbalı İlçesi’nde eylemler günlerdir devam ediyor ve gündüzleri işlerinden evine gelen vatandaşlar akşam saatlerinde yürüyüşe geçiyor.

Taksim ile Dayanışma Platformu ‘Diren Torbalı’ adı altında toplanan yüzlerce Torbalılı polis terörünü protesto ederken, hükümeti istifaya çağırıyor. Akşam 21.00 sıralarında Sadık İleri Caddesi’nde başlayan yürüyüş ilçe merkezine kadar sürdü. Balkonlarına çıkan vatandaşlar ise tencere tavalarla ve ışıklarını yakıp söndürerek eylemcilere destek verdi. “Diren Taksim Torbalı yanında. AKP gidecek bu iş bitecek. Bu ülke bu halk satılık değil” sloganları atan grup daha sonra AKP İlçe binası önüne gelerek protestolarını sürdürdü. Yürüyüşe her hangi bir müdahale olmazken, çok sayıda polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Basın açıklaması okuyan platform üyeleri, AKP’nin iktidardan gidene kadar direnişin süreceğini her gece eylem yapılacağını söylediler.


Güncelleme 00:05
Gazi dayanışma platformunun çağrısıyla saat 21:00'de Gazi mahallesi İsmetpaşa caddesinde bir araya gelen halk İstiklal caddesinden yunus Emre son durağına doğru mumlarla yürümeye başladı. 'Hükümet istifa'', ''Faşizme karşı omuz omuza'', ''Direne direne kazanacağız',' ''Gazi biber gazı istiyor'' sloganlarıyla son durağa varan halk burada gezi parkı direnişlerinde ölenlerin anmasını yaptı. Anmanın ardından Cumartesi Pazarı caddesinden İsmetpaşa caddesine dönüldü. Burada eylem sonlandırıldı. Eylemin sona ermesinden sonra yaklaşık 100 kişilik bir grup kara yolları köprüsüne doğru yürüyüşe geçti. Köprüye varan gruba polis müdahale etti. Polis müdahalesinden sonra grup dağıldı.


Güncelleme 23:59
Çanakkale’de halk eylemlerine destek olmak amacıyla İskele Meydanı’nda toplanan yurttaşlara seslenen Eğitim-Sen Şube Başkanı Telat Koç, eylemlerin saldırılara karşın etkisini arttırarak sürdüğünü ve Çanakkale’de de bu mücadeleyi omuz omuza verdiklerini söyledi.

Kent içinde yapılan yürüyüş boyunca “Hükümet istifa”, “Tayyip istifa”, “Çanakkale uyuma, direnişe sahip çık” sloganları atıldı. Yürüyenlere yol boyunca korna çalarak ve balkonlardan alkışlayarak destek verildi.

Yürüyüşün sonunda AKP il binası önüne gelen Çanakkaleliler, burada bir süre “İşte burası, katil yuvası” sloganı attı. Polis saldırılarında yaşamını yitirenleri anmak amacıyla bir dakikalık saygı duruşu yapılmasının ardından yapılan konuşmalarda halk eylemlerine destek ve mücadele çağrısı yapıldı.


Güncelleme 23:48
Ankara Batıkent:


Güncelleme 23:40
Kartal Petrol İş Mahallesi Rahmanlar Caddesi'nden "hükümet istifa" sloganlarıyla bir yürüyüş kolu geçti. Eylemcilerin yürüyüşüne yaklaşık 20 araçlık bir konvoy eşlik etti. Cadde boyunca halk balkonlara çıkarak yürüyüşe destek verdi.


Güncelleme 23:12
Ankara'da Kennedy caddesinde eylem yapan halka polis müdahale ediyor.


Güncelleme 23:02
Polis Sarıgazi'deki eyleme müdahale ediyor.


Ankara Tuzluçayır’da kitle toplanıyor, 2000 kişilik bir kalabalık Tuzluçayır meydanda AKP karşıtı sloganlar atıyor.

Tuzluçayır

Ankara'da Mamak’ta yaklaşık 5 bin kişilik kitle eylem yapıyor.

Ankara Dikmen'de toplanan 10 bin kişi bu akşam da sokakta hükümeti istifaya çağırıyor.

Dikmen

Adana

Çorlu’da bin kişi heykel meydanında toplanmış durumda.

Eskişehir’de ise bu sabahki polis terörüne öfke büyük. Binlerce kişi bu akşam da eyleme devam ediyor.

Eskişehir

Sarıgazi halkı bu akşam da sokakta. Halk polisin bütün saldırılarına, baskısına rağmen hükümeti istifaya çağırıyor.

Sarıgazi

İstanbul Kartal'da yaklaşık 5000 kisi meydandan Kordonboyu mahallesine doğru sloganlar eşliğinde yürüyor.

İstanbul Acıbadem'den Kadıköy'e yürüyen yüzlerce kişi "Tayyip istifa" sloganları atıyor.

Yakup Ağa Konağı önünde buluşan Gerze halkı hükümeti istifaya çağırdı.

Tarsus'ta 2 bin kişi Yarenlik alanında (Özgürlük meydanında) toplanarak, "AKP istifa, kahrolsun faşizm" sloganlarıyla Cumhuriyet alanına doğru yürüyüşe geçti.

(soL -Haber Merkezi)