Hakkari ve Bitliste çatışma: 9 kişi hayatını kaybetti

Hakkari ve Bitlis'te çıkan çatışmalarda Hakkari'de 3 özel harekat polisi ve 3 PKK'li, Bitlis'te ise 3 köy korucusu hayatını kaybetti.

Ntvmsnbc'nin haberine göre Hakkari ve Bitlis'te çıkan çatışmalarda 6 güvenlik görevlisi ve 3 PKK'li hayatını kaybetti.

Hakkari'nin Kırıkdağ köyü yakınlarında operasyona giden güvenlik güçleri yolda mayın ve el bombalı saldırıya uğradı. İki polis, yola döşenen mayının patlaması sonucu, bir polis de atılan el bombasının patlamasıyla hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden polislerden birinin emniyet amiri olduğu öğrenildi. Saldırı sonrası çakan çatışmada da 3 PKK'li hayatını kaybetti.

Bitlis'te de PKK'lilerin askeri birliğe düzenlediği saldırıda 3 köy korucusu hayatını kaybederken, 1 asker ile 3 korucu da yaralandı.

Saldırıyla ilgili Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerindeki Ortakapı köyü yakınlarında konuşlu bulunan askeri birliğe akşam saatlerinde saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, "saldırıda geçici köy korucularından Mehmetcan Yeşildağ, Mehmet Reşit Aysal ve İzzetin Bal'ın şehit olduğu, Hatay nüfusuna kayıtlı er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen'in yaralandığı" kaydedildi.

Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı ifade edilen açıklamada, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.