Hacı Ethem Ortaokulu velilerinden imam hatip tepkisi

Hacı Ethem Ortaokulu'nda imam hatip sınıfının bulunmasına ve okulun imam hatip yapılmak istenmesine karşı okul velileri yaptıkları açıklamada, "Bu gerici dönüşüme asla izin vermeyeceğiz" dedi.

AKP'nin birçok okulu imam hatibe dönüştürmesinin bir örneği de İstanbul Kağıthane'deki Hacı Ethem Ortaokulu'nda uygulanmak isteniyor. Buna karşı okul velileri yaptıkları açıklamada, ilçe milli eğitim müdürüyle yaptıkları görüşmeleri belirterek sonuç alamadıklarını dile getirdi. Veliler, sonuç alana dek her perşembe eylem yapacaklarını vurguladı.

'Gerici dönüşüme izin vermeyeceğiz'
Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iki bine yakın imza toplanmasına karşın imam hatip sınıfının okulda eğitim görmesine izin vermeye devam ettiğini belirten veliler, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulumuzu İmam Hatip’e dönüştürmek için olağanüstü bir gayret göstermekte, herhangi bir talep olmadığı halde talep varmış gibi göstererek bilinçli bir şekilde, okulumuzu İmam Hatip’e dönüştürmek için her gün yeni adımlar atmaktadırlar. Karma eğitimin tamamen ortadan kaldırılıp, gerici bir eğitim tarzının yerleşik bir özellik kazanmasını sağlamak, yegane amaçları olduğunun yakından tanığıyız. Fakat bu gerici dönüşüme asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Yaşanan sorunlara neden olarak AKP'nin 4+4+4 gerici eğitim sisteminin ortaya çıkardığı yıkımı gösteren veliler, "Talep etikleri şey gayet açık. Yıllardır beri ilerici bir birikime sahip olan mahallemizi ve bu ilerici birikimin taşıyıcısı olacak olan çocuklarımızı teslim almaktır. Yani okulumuzu yayılmış bir zaman dilimi içinde elimizden almaktır. Bu dönüşümün farkındayız. Bu dönüşüme asla izin vermeyeceğiz" vurgusu yaptı.

Veliler, her perşembe günü saat 15:00'te okul önünde eylem yapacaklarını belirterek "Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi.