Hacettepe Üniversitesi'nde polis işgali: Polis öğrencilere gaz bombası yağdırdı, plastik mermi attı!

Hacettepe Üniversitesi'nde solcu öğrencilerin protesto eylemine polis saldırdı.

Güncelleme: 16:06
Hacettepe'de yaşanan polis saldırısı sona ererken, öğrenciler saldırılara ilişkin saat 18.00'da Yüksel Caddesi'nde bir basın açıklaması yapacak.

TKP'li Öğrenciler polis işgaline karşı saat 18:00'da Ankara Yüksel Caddesi'nde AKP faşizmine karşı gençliği ses çıkarmaya çağırdı.


Güncelleme: 15:56
Öğrenciler adına rektörlük önünde yapılan açıklamada "Etkinlik yapma adı altında Gazi Üniversitesi'nden gelen faşistler üniversiteye girdi. Bunu protesto etmek istediğimiz için saatlerdir polis saldırısına uğradık" denildi. "Gaz bombası ihalesini iptal ettim" diyen rektörün saatlerdir okulda gaz bombası kullanılmasına nasıl müsade ettiğini gördüklerini belirten öğrenciler, rektörün bu saldırının hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

Açıklamanın ardından öğrenciler rektörün açıklama yapması için rektörlük önünde bekleyişe geçti.


Güncelleme: 15:44
Hacettepe Üniversitesi öğrencileri yaşanan saldırının ardından bir kez daha biraraya gelerek basın açıklaması yapacak. Öğrenciler yürüyüşe geçerken, basın açıklaması rektörlüğün önünde olacak.


Güncelleme: 15:31
Hacettepe'de faşistler yaptıkları etkinliğin ardından polis barikatlarıyla okuldan ayrılırken, polis barikatı arkasından solcu öğrencilere taşlarla saldırıldı. Yaşanan bu durum AKP'li rektörün ve polisin tutumunu net şekilde gözler önüne serdi.

Hacettepe'de polisin saldırısının ardından ayağına gaz bombası isabet eden ve yaralanan TKP'li bir öğrenci saldırıya ilişkin soL'a konuştu.

Okulda faşistlerin yapacağı bir etkinliğe ilişkin protesto yaparken, polis hiçbir uyarı yapmadan doğrudan saldırıya geçti. TOMA'larla saldırıldı. Rektörlüğün, Amfi'nin orada saldırıldı, okuldan çıkarken çok sert şekilde bir saldırı daha gerçekleşti. Rektör kendine demokrat diyor ama okulda solcu öğrencilere yönelik yapılan saldırılarılarda saldıganları bizzat koruyor. Bugün de bunun bir benzerini gördük. AKP üniversitelerde solcu öğrencileri hedef haline getirerek, polislerin saldırısına olanak sağlıyor. Bizler bu saldırılara karşı üniversitelerde mücadeleyi daha da büyütmeye kararlıyız.


Güncelleme: 14:58
Polisin saldırısı sonrasında çok sayıda öğrenci yaralandı. Öğrenciler ambulanslarla hastaye götürüldü.


Güncelleme: 14:53
Hacettepe Üniversitesi adeta polisler tarafından işgal edildi. Polis üniversitenin tüm bölümlerine girerek adeta işgal havası yaratırken, öğrencilere yönelik gaz bombası saldırısı çığrından çıktı. Polis saldırıda plastik mermi de kullandı.


Güncelleme: 14:45
Hacettepe'de durulan polis saldırısı bir kez daha başladı. Polis yine gaz bombalarıyla çok sert bir saldırıda bulundu.


Güncelleme: 13:58
Yıldız Amfi'nin içi gaz bombası kapsülleri ile dolarken, öğrenciler buradan çıktı. Amfi'nin dışında polisin öğrencileri hedef alan saldırısı sürüyor.


Güncelleme: 13:40
Hacettepe'de polis saldırısı çığrından çıktı. Solcu öğrencilerin Yıldız Amfi'ye gelmesinin ardından polis burayı gaz bombası yağmuruna tuttu. İçerdeki birçok öğrenci gaz bombaları dolayısıyla baygınlık geçiriyor, birçok öğrenci fenalaştı. Saldırı sürüyor.


Güncelleme: 13:27
Polisin attığı bir gaz bombasının yüzüne isabet etmesi sonucu bir öğrenci yaralandı.

Bu arada yoğun olarak kullanılan gaz bombalarından etkilenen astımlı öğrenciler ambulanslarla hastaneye götürülüyor.

Şu an okulun hemen her noktasında çevik kuvvet ekipleri bulunurken, saldırı aralıksız sürüyor.


Güncelleme: 13:20
Polis gaz bombalarıyla saldırısını sürdürüyor. Polis okulun en büyük amfilerinden Yıldız Amfi'ye gaz bombası attı.


Güncelleme: 13:02
Polisin saldırısı artarak sürüyor. Öğrenciler polis saldırısına karşı direnirken, polis adeta üniversite içinde gaz yağdırıyor.

Öğrenciler saldırının ardından Beytepe Yerleşkesi'nin merkezine çekildi.


Hacettepe Üniversitesi'nde öğrencilere polis saldırdı. Faşistlerin yapacağı etkilik öncesi protesto eylemi yapmak isteyen öğrencilere polis doğrudan sert bir saldırıda bulundu.

Okula TOMA'larla giren polis tazyikli su ve biber gazlarıyla müdahalede bulundu.

Polis öğrencileri hedef alarak gaz bombaları atmaya devam ediyor.

(soL - Ankara)