Ha’şa AKP’li değil

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün YÖK’e yeni atadığı, “türbana özgürlük” imzacısı ve genel seçimlerde AKP milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Herhangi bir partiyle siyasi ilişkim söz konusu değil” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine yeni atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç, herhangi bir siyasi partiyle ilişkisi olmadığını savundu. Bilgiç, "Bu benim için onur verici görev. Ümit ediyorum üniversitelerimizin geleceği adına, iyi kararlarda imzamız olur" dedi.

Gül tarafından atanan Bilgiç, "türbana özgürlük" kampanyasına imza vermiş ve genel seçimlerde AKP'den Samsun milletvekili aday adayı olmuştu.

Gazetecilerin, AKP'den genel seçimlerde aday adayı olması konusunu sorması üzerine Bilgiç, "Bana, bu görevimle ilgili sorular sorun. Benim donanımıma, birikimime bakın, geçmişime bakın. Bununla ilgili buraya ne katkı sağlayabilirim, bununla ilgilenirseniz sevinirim. Ben şu anda YÖK üyesiyim ve bilim adamıyım. Herhangi bir siyasi partiyle bir ilişkim söz konusu değil" diye konuştu.

Daha fazla özelleştirme
Bilgiç, YÖK toplantısına verilen ara sırasında basına konuştu. Bir başka YÖK üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, YÖK toplantısında çeşitli vakıfların, üç vakıf üniversitesi kurulması için sunum yaptıklarını aktardı.