Güzel'in "solcu" histerisi

Başbakan Erdoğan ile Aydın Doğan arasında yaşanan gerginliğe, Hasan Celal Güzel'den ilginç bir yorum geldi. Güzel'e göre, suçlu, Doğan'ın gazetelerindeki 68 kuşağı solcular.

soL (HABER MERKEZİ) Bir haftadır Türkiye'nin gündeminde yer alan tartışmalara, eski Bakan Hasan Celal Güzel'den ilginç bir yorum geldi. Güzel, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Aydın Doğan arasındaki tartışmanın sorumlusunun solcular olduğunu iddia etti.

Zaman gazetesine yaptığı açıklamada, Doğan ile Erdoğan arasındaki kavganın sorumlularının Doğan'ın gazetelerini yöneten isimler olduğunu iddia eden Güzel, "Aydın Bey, Anadolu insanı bir Müslüman Türk'tür. Ekibi ise ne yazık ki 68 kuşağı solcuları. Bunlar pozitivist, laikçi insanlar. Yönetim de bunların elinde. Gerginlik buradan doğuyor" dedi. Doğan medyasının yönetiminde 68 kuşağı solcuların olmasından üzüntü duyduğunu ifade eden Güzel, gazetelerdeki asıl sorunun patron müdahalesi değil, aksine Doğan'ın müdahale etmemesi olduğunu söyledi.

Aydın Doğan'ın 22 yıllık dostu olduğunu belirten Güzel, "sorun Aydın Bey'in gazetelere karışması değil, belki de karışmaması. Mesela, Ergenekon olayını grubun gazeteleri küçümserken, İsmet Berkan yönetimindeki Radikal cesur yayınlar yaptı" dedi.

Başbakan ile Doğan arasındaki kavganın Deniz Feneri yüzünden çıktığına ihtimal vermeyen, bunun ancak bardağı taşıran son damla olabileceğini söyleyen Güzel, bu tartışmada Başbakan Erdoğan'a hak verdi. Güzel, "Doğan Grubu, Deniz Baykal'ın cazgırlığını yaptığı kampanyalara, 367 saçmalığına destek verdi. Hürriyet, Posta ve Milliyet gazetelerinin cumhurbaşkanlığı ve seçim sürecinde yaptığı yayınlar kışkırtıcı ve antidemokratikti. Gerilimi artırıcı etki yapmıştır. Özellikle Hürriyet gazetesinin başörtüsüyle ilgili düzenlemenin ardından attığı '411 el kaosa kalktı' manşeti, demokrasiyle bağdaşmadı" dedi.

Güzel, "her ikisi de dostum" diyerek Başbakan Erdoğan ile Aydın Doğan'a seslendi: "Bu kavga iki tarafa da fayda getirmez. Geçmişte de getirmedi. Gazeteler bir yolsuzluk varsa onu saklamadan yazmalı. Başbakan da ne biliyorsa gereğini yapmalı."

Özal kabinelerinin değişmez ismi olan Güzel, bir süre önce "Ortak Akıl" mitinglerinde iddialı konuşmalar yapmıştı.