Gürsel Tekin Gezi sürecinde işten atılan gazetecileri sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Meclis Başkanlığı’na başbakanın yanıtlaması istemiyle, Gezi eylemleri sürecinde ve sonrasında işten atılan, polis şiddetine maruz kalan, yaralanan ve gözaltına alınan gazetecilere dair soru önergesi sundu.

(soL - Haber Merkezi) Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Meclis Başkanlığı’na başbakanın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Gezi eylemleri sürecinde ve sonrasında işten atılan, polis şiddetine maruz kalan, yaralanan ve gözaltına alınan gazetecileri sordu.

Gürsel Tekin soru önergesinde ‘‘Basın özgürlüğü konusunda zaten sicili bozuk olan ülkemiz, Gezi eylemlerini haberleştiren ve yorumlayan gazetecilere, halka değil iktidara hizmet edeceksiniz dayatması nedeniyle, basınımız büyük bir yara daha aldı’’ ifadelerine yer verdi. Tekin, Gezi eylemlerinin başladığı günden bu yana işten atılan, istifa eden, haber ve yorumları nedeniyle cezai kovuşturmaya uğrayan gazetecilerin kimler olduklarını ve çalıştıkları medya kuruluşlarını sordu. Tekin, görevini yapan gazetecilere saldıran, gözaltına alan, engelleyen sorumlular hakkında açılmış herhangi bir soruşturma olup olmadığını da sordu.