Günay: Biret protestosu mide bulandırıcı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vakit gazetesinin haftalardır süren provokasyonu sonucu Alperen Ocakları mensuplarının Topkapı Sarayı avlusundaki İdil Biret konserini protesto etmeleri hakkında “Olay mide bulandırıcı” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün akşam Topkapı Saray’ı avlusundaki İdil Biret konserinin öncesinde ve sonrasında Alperen Ocakları üyelerinin “protesto gösterisi” adı altındaki saldırıları hakkında konuştu.

Bakan Günay, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’yi hem geleneksel, hem de çağdaş bütün değerleriyle bütün dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz, gelişen bir dünya ülkesi olarak. İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Projesi içinde dünyaya tanıtmaya ve hazırlamaya çalışıyoruz. Böyle kendini bilmez bir grup, gereksiz nedenlerle, saçma sapan nedenlerle gösteri yapmaya çalışıyor. Küçük bir topluluk bile olsa bu can sıkıcı ve mide bulandırıcı bir davranıştır.”

Saldırganların kameralarla görüntülerinin alındığını belirten Günay, “Bu kişilerin hukuk önünde hesap vermenin eşiğinde olduklarını düşünüyorum” dedi. Olayın, yeni Sivas katliamlarının yaşanbileceği bir ortamın var olduğunu ortaya koyduğu şeklindeki yorumlara da değinen Günay, “Allah esirgesin, kesinlikle böyle bir şey yok” yanıtı verdi.

Vakit: Günay rahatsız oldu
Biret'in konseri öncesinde haftalarca konseri ve Biret'i hedef göstererek provokasyonu hazırlayan Vakit gazetesinin, Günay'ın açıklamalarını "Alperenlerin eylemi, Günay'ı rahatsız etti" başlığıyla vermesi dikkat çekti.