'Gülen-AKP ittifakı Kuran'ın emri'

“Gezi'yi dinsizler, PKK’liler, sarhoşlar, faizciler ve CHP zihniyeti tertipliyor” diyen Rottrerdam İslam Üniversitesi (IUR) Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz, “Kuran ve peygamberin, AKP - Fethullah Gülen cemaati ittifakını emrettiğini” söyledi.

Gezi eylemleri ile ilgili skandal ifadeler kullanan Rottrerdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz şimdi de AKP-Cemaat ittifakına ilişkin konuştu.

Cumhuriyet'ten Yusuf Özkan'ın haberine göre, Akgündüz, AKP hükumetiyle Gülen cemaati arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi. Akgündüz, “Kuran ve Resulullah, hizmet (Gülen cemaati) ile mevcut hükümetin ittifakını emrediyor, aksi takdirde bütün ümmete tehdit var” dedi.

Her iki tarafın da genellemeler ve “insafsızca benzetmeler” yaptığını belirten Akgündüz, AKP’nin “the cemaat” benzetmesine tepki gösterdi. Akgündüz, Zaman gazetesini de, şu sözlerle eleştirdi: “Fikri bozuk olduğu halde hizmete ait gazetede yazan bir yazarın İslam birliğinin sembolü olan Yavuz hakkında bölücü nitelemeli yazı yazması bütün bir hizmet erbabının suçu olarak, haklı yahut haksız bir şekilde, lanse ediliyor.