Gül’le Erdoğan’da görüş ayrılığı mı?

Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung, NATO Genel Sekreterliği görevine Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in getirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında görüş ayrılığı olduğunu söyledi.

soL (DIŞ HABERLER) Gelecek hafta NATO zirvesinin gündem başlıklarından en önemlisi olan Genel Sekreterliğe kimin getirileceği konusunda konuşan Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in adaylığı konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında görüş ayrılığı olduğunu söyledi.

Jung, konuyla ilgili bir soruya "Bu konuda gelişmeleri beklememiz lazım. Rasmussen ile ilgili Türkiye Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'dan farklı görüş belirtti. Bu konuyu NATO zirvesinde ele alacağız. Daha sonra da bu konuda karar vereceğiz" yanıtı verdi.

Jung, bu konuda gelecek haftaki zirvede karar almaya çalışacaklarını, fakat mutabakata varamamaları durumunda yaza kadar vakitleri olduğunu belirtti.