Gül: 'Erdoğan ile ilişkilerimiz kardeşlik hukukunun da ötesindedir'

Geçtiğimiz hafta yeniden alevlenen Cumhurbaşkanlığı tartışmaları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Tayyip Bey ile bizim arkadaşlığımız, ilişkilerimiz kardeşlik hukukunun da ötesindedir. Dolayısıyla bunları da aklınızda tutmanızı isterim." dedi.

Cumhurbaşkanlığı'nin internet sitesindeki habere göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni gezdi ve ardından Hacı Bayram Camii’nde öğle namazı kıldı. Camiye gelişinde ve ayrılışında halkın sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Günü geldiğinde oturur konuşuruz ve hep beraber en doğrusunu yaparız”

Cumhurbaşkanı Gül, ”Basın Başdanışmanınız Ahmet Sever’in açıklamaları oldu. Siz katılıyor musunuz, üzüldünüz mü?” sorusunu şöyle cevapladı:

“Sorduğunuz sorulara uzatmadan, özetleyerek cevap vereyim. Önümüzde iki yıl kadar uzun bir zaman var. Bu süre zarfında hepimizin içeride, dışarıda yaptığımız, yapacağımız çok önemli işler var. Hepimizin işimizle en iyi şekilde meşgul olması ve görevlerimizi en iyi şekilde yapması gerekir. Günü geldiğinde, kendi aramızda oturur konuşuruz ve ne yapılacaksa en doğrusunu hep beraber yaparız. Ayrıca şunu sizler de biliyorsunuz, bir kez daha hatırlatmak isterim ki Sayın Başbakan ile, Tayyip Bey ile bizim arkadaşlığımız, ilişkilerimiz kardeşlik hukukunun da ötesindedir. Dolayısıyla bunları da aklınızda tutmanızı isterim. Günü gelince otururuz, konuşuruz, ne gerekiyorsa yaparız. Şimdi hepimiz işimizi en güzel şekilde yapmak zorundayız. Önümüzde uzun zaman var. Halkın, milletin beklentileri var. Türkiye’nin çevresinde olup biten önemli olaylar var. Zihnimizi bunlarla meşgul etmemiz lazım. Söyleyeceğim sadece bu kadar.”