Gül’den diplomatlara “güçlü Türkiye” söylevi

İkinci Büyükelçiler Konferansı’nda diplomatlara seslenen Cumhurbaşkanı Gül, “Arkanızda güçlü bir Türkiye var” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İkinci Büyükelçiler Konferansı’nda toplanan diplomatlara seslendi. Gül, dünyanın güç merkezlerinin sürekli değiştiğini, Türk diplomasisinin de artık dünyanın her tarafında olduğunu, Türkiye'nin daha fazla tanındığını, takdir edildiğini belirterek, "Arkanızda güçlü bir Türkiye var" diye konuştu.

Gül, “İşleri iyi giden, ekonomisi iyi giden, kendi içerisinde övüneceği şeyleri çoğalan bir Türkiye'yi dışarıda temsil etmek de daha kolaydır. Düşünün ki büyük krizler içinde kıvranan, büyük çalkantılar yaşayan, çok büyük demokratik, hukuki sorunlar yaşayan bir ülkeyi de temsil ediyor olabilir büyükelçiler” dedi.

Diplomatlara “arkanızda güçlü bir Türkiye var” diyen Gül, “Temsil ettiğiniz ülkenin tarihi olarak çok büyük derinliği var, coğrafi olarak çok önemli. Bugün ekonomimiz övünebileceğimiz kadar büyük, G-20'nin içine giren, dünyanın 15. ekonomisi haline gelmiş bir ekonomi. Ülkemiz, herkesin takdir ettiği, hayranlık duyduğu, güçlü silahlı kuvvetleri olan, bunun yanında da demokrasisini, hukuk standartlarını giderek güçlendiren ve buna çok önem veren bir ülke. Bunun kıymetini, en sade vatandaştan, en üstteki makama kadar hepimizin bilmesi lazım” sözlerini kullandı.

(soL - Haber Merkezi)