Gözaltına alınan Hanefi Avcı: Zorla götürülüyorum

Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürülen Eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "Gitmiyorum, zorla götürülüyorum. Polis zoruyla uçağa bindiriliyorum. Ankara'dan İstanbul'a savcının talimatıyla götürüldüğümü söylüyorlar ama bunun savcının talimatı olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Devrimci Karargah operasyonu kapsamında Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürülen Hanefi Avcı "zorla götürülüyorum" dedi.

Hanefi Avcı, gazeteci Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada "Gitmiyorum, zorla götürülüyorum. Polis zoruyla uçağa bindiriliyorum. Ankara'dan İstanbul'a savcının talimatıyla götürüldüğümü söylüyorlar ama bunun savcının talimatı olduğunu düşünmüyorum. Niçin götürüldüğümü de bilmiyorum. Ben aynı zamanda hukukçuyum. Hukuk kuralları da çiğneniyor. 40 yıl terörle mücadele eden bir kişi terörden gözaltına alındı. Ankara'da genel müdürlükte gözaltına alındım. Onurumu hiç kimseye çiğnetem. Benim Devrimci karargah örgütüyle hiçbir lakam yoktur" dedi.

Avcı'nın eşi: Eşimi kimse susturamaz

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne ait lojmanlarda ikamet eden Hanefi Avcı'nın evi de aranıyor. Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı, mahkeme kararı ile polislerin eve geldiğini ve arama yaptığını söyleyerek, “Bir şey yok evi arıyorlar. Arasınlar bir şey yok. Burası polis evidir. Ben polis eşiyim." dedi.

Eşine destek çıkan Şenay Avcı, “Ben dağ gibi bir adamın eşiyim. Benim eşim devletine çalışmaktan başka bir şey yapmadı. Benim eşim yüzünün akı ile duruyor. Yine kitabını yazacak kimse susturamayacak. Kimse susturamaz. Aile olarak kale gibi arkasındayız"diye konuştu.

Konuyla ilgili resmi ağızlardan ilk açıklama İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan geldi. Atalay, "Avcı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili yargının talebi oldu" diye konuştu.

Devrimci Karargah tutuklularından birinin telefonunu kullandı iddiası

İstanbul'da “Devrimci Karagah” örgütü üyesi oldukları iddiasıyla aralarında Sosyalist Demokrasi Partisi üyelerininde bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmış, 13 kişi tutuklanmıştı.

Hanefi Avcı'nın, tutuklananlar arasında yer alan Necdet Kılıç’a ait telefonlardan birini kullandığı ortaya çıkmıştı. Avcı'nın Necdet Kılıç'ı Mersin'de görev yaptığı 1980'li yıllardan beri tanıdığı da belirtiliyor.

İstanbul'da ifadesi alınacak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Devrimci Karargah Örgütü" soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Hanefi Avcı, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara'da gözaltına alındı.

İstanbul'a götürüldüğü bildirilen Hanefi Avcı'nın savcı tarafından ifadesinin alınacağı bildirildi.