Gözaltılara tepkiler sürüyor

KESK Genel Merkez yöneticilerinin de arasında bulunduğu 35 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin protestolar devam ediyor.

soL (HABER MERKEZİ) KESK Kocaeli Şubeler Platformu üyeleri, İzmir, Manisa, Ankara ve Van şubelerine yönelik baskın ve gözaltıları protesto için oturma eylemi yaptı. Eylemler, bugün de insan zinciri oluşturulmasıyla sürecek.

Saldırı savunusu
KESK'e ve DİSK'e bağlı sendikalar ile sol siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin üyeleri, kısa mesafeli bir yürüyüşün ardından Sabri Yalım Parkı'ndaki İnsan Hakları Anıtı etrafında toplandı. Platform Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Akın Şişman, yaptığı açıklamada, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla gerçekleştirilen KESK'e yönelik operasyonun, emek ve demokrasiye yapılan bir saldırı olduğunu savundu. Yapılanları faşizan bir baskı diye nitelendiren Şişman, ''Başbakan, geçmiş dönemde yapılan kimi uygulamalardaki faşizan yaklaşımları eleştirmeden önce, bizzat kendi sorumluluğu dönemindeki bu uygulamanın faşizan karakteri üzerinde düşünmelidir'' dedi.

Hak verilmez, alınır
Şişman, KESK ve KESK üyelerine yönelik bu operasyonun neden yapıldığına ilişkin yanıtı iyi bildiklerini de ifade ederek, şunları söyledi: ''KESK, 20 yıldır değişen pek çok hükümete rağmen, hak verilmez alınır şiarından vazgeçmemiştir. KESK, ücret sendikacılığı yapmaz. KESK şiddete prim vermez, toplumsal ve siyasal sorunların çözümünde barışı savunur. KESK, ırkçı ve milliyetçi yaklaşımları reddeder. İşte, KESK'e yönelik rahatsızlığın kaynağı bunlardır. Ama olsun, özgürlük, eşitlik ve barışa inananlar KESK'in yanındadır. KESK'e yönelik baskılar hemen durdurulmalıdır. Gözaltındaki 35 arkadaşımızdan 6'sı serbest bırakılmıştır. Diğer arkadaşlarımız da vakit geçirilmeden salıverilmelidir.''

Oturma eylemi
Konuşmanın ardından, ''KESK'e uzanan eller kırılır'', ''Yaşasın örgütlü mücadelemiz'', ''Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek'', ''Devlet güdümlü sendika olmayacağız'', ''Yaşasın sendikal dayanışma'', ''Faşizme karşı omuz omuza'', ''Yaşasın devrimci dayanışma'' sloganları atan topluluk, bulundukları yerde yarım saat oturma eylemi de gerçekleştirdi. Polisin çevrede sıkı önlemler aldığı gözlenen eyleme bazı vatandaşlar da destek verdi.