GÖP dönem başkanlığı TGS’de

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Gazeteciler Özgürlük Platformu'nun (GÖP) dönem başkanlığını devraldığını duyurdu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Gazeteciler Özgürlük Platformu'nun (GÖP) dönem başkanlığını Basın Enstitüsü Derneği'nden devraldı.

TGS Genel Başkanı Uğur Güç, yaptığı açıklamada, "Hükümet yetkilileri cezaevinde gazeteci kalmadığını, hiçbirinin basın kartı olmadığını söylese de cezaevlerinde hâlâ 23 gazeteci var. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) olarak gazetecilerin özgürlüğü için mücadele etmeye, gazetecilerin duruşmalarını Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) yetkilileriyle birlikte izlemeye ve cezaevindeki meslektaşlarımıza sahip çıkmaya, Türk Ceza Yasası ve Terörle Mücadele Yasasındaki basın özgürlüğünü kısıtlayıcı hükümlerin kalkması için mücadelemize devam edeceğiz. Ayrıca medyadaki dönüşüm sürecinde işsiz kalan yüzlerce gazeteciye dikkat çekerek bağımsız gazeteciliğin desteklenmesi için çalışmalarda bulunacağız" ifadelerine yer verdi.

Gazetecilere Özgürlük Platformu, 2010 yılında kurulan, 94 gazetecilik meslek örgütünün bir araya geldiği oluşum, tutuklu gazetecilerle basın özgürlüğüne dek birçok başlıkta verdiği mücadelelerle adından söz ettirdi.