Gökkuşağının Kızılı'ndan 1 Eylül açıklaması: Barış için diren Suriye!

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir açıklama yayınlayan Gökkuşağının Kızılı, tüm ileriici güçleri Suriye'ye dönül emperyalist saldırganlığa karşı durmaya çağırdı.

(soL - Haber Merkezi) 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir açıklama yayınlayan Gökkuşağının Kızılı, tüm ileriici güçleri Suriye'ye dönül emperyalist saldırganlığa karşı durmaya çağırdı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Barış için diren Suriye!

Hitler faşizminin 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı’nı başlattığı kara günün üzerinden 74 yıl geçti. Emperyalist saldırı ve işgallerle geçen senelerin ardından savaş yine gündemde, savaş kapımızda. İki yıldan uzun bir süredir şeriatçı çetelerin iç savaş çıkarma girişimlerine direnen komşu ülke Suriye, emperyalist devletlerin ve bölgedeki taşeronlarının saldırısı ile yüz yüze.

Bu savaş biz LGBT’leri ve ayrımcılık karşıtlarını da ilgilendiriyor. Savaşın olduğu yerde yıkım vardır, katliam vardır, tecavüz vardır. Özgürlükler savaş bahanesiyle rafa kaldırılır, eşitsizlikler derinleşir, şovenizm ve gericilik güçlenir. Bu yüzden “büyük insanlık” savaşa karşı durmak, barış için öne çıkmak zorunda.

İçerde Gezi Direnişi’nin yeniden alevlenmesini çaresizlik içinde bekleyen AKP iktidarı, bölgede kurulmasına bel bağladığı “Sünni eksen” dağıldıkça daha saldırgan, daha militarist bir dış politika izliyor. Mısır’da Müslüman Kardeşler’in yenilgisi, Suriye’de şeriatçı çetelerin geriletilmesi Erdoğan’ın rüyalarını kaçırıyor. Eylül yaklaştıkça, egemenlerin kâbusu büyüyor.

Ülkemizi ve bölgeyi karanlığa sürükleyen AKP ancak kitlesel halk muhalefeti ile durdurulabilir. Gezi Direnişi sadece bizim değil direnen Suriye halkının da umudunu ve mücadele gücünü büyütüyor. Eylül ayı, AKP karşıtlığının barış mücadelesinden daha fazla besleneceği günlere gebe.

Gökkuşağının Kızılı olarak tüm barışseverlerin ve direnişçilerin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyor, tüm ilerici güçleri Suriye’ye dönük emperyalist saldırganlığa karşı durmaya çağırıyoruz.

Savaş hükümeti istifa!

Kahrolsun emperyalist savaş, yaşasın barış!

Gökkuşağının Kızılı

1 Eylül 2013