Gökhan Aktaş’ın durumu kritik

Gülsuyu’nda uyuşturucu çetelerinin saldırısında yaralanan Gökhan Aktaş’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kafasında kurşun çekirdeği bulunan Aktaş’ın sol tarafı kısmi felç. Nişanlısı Canan Görgü “Aktaş’ın günler sonra uyandığında ilk sorduğu Hasan Ferit oldu” dedi.

Rıfat Doğan - soL
Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde 29 Eylül akşamı çetelere karşı yürüyüş yapan grupla eylem yaparken yaralanan Gökhan Aktaş’ın hayati tehlikesi devam ediyor. Bostancı Bayındır Hastanesi’nde tedavisi 18 gündür devam eden Aktaş’ın kafasındaki kurşun çekirdeğinin sol şakağından girmesi sonucu sol tarafında kısmi felç geçirdiği belirtildi.

Canan Görgü’nün iki yıllık nişanlısı 26 yaşındaki Gökhan Aktaş hakkında verdiği bilgiye göre, doktorların Aktaş’ın hayatta kaldığı için buna bir mucize olarak baktıklarını söyledi. Görgü, Aktaş’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ancak şuan bir kötüye gidiş olmadığını belirtti. Kurşunun girdiği bölgede görme sinirlerini de zedelediğini aktaran Görgü, ileride görme konusunda da sorun yaşayabilir” şeklinde konuştu.

‘Hasan Ferit’i sordu’
Şuanda tedavinin tek amacının enfeksiyon ve kanama olmasını engellemek olduğunu belirten Görgü, günler sonra kendine yavaş yavaş gelen ve şuanda bilinci yarı açık olan Aktaş’a takılan solunum cihazının çıkarıldığını ve ağızdan beslenmeye başladığını söyledi. Görgü, Gökhan’ın kendine geldiğininde ilk sorduğu sorunun ise Hasan Ferit Gedik olduğunu” söyledi.

Sosyal medya paylaşım sitesi twitter üzerinden #Gökhandirenecek hastagi açtıklarını belirten Görgü, Aktaş’ın sağlık durumuyla ilgili doktorlardan aldıkları bilgilerin buradan takip edilebileceğini söyledi. Aktaş ile aynı olayda yaralanan 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik daha sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.