Gökçek Hollywood'a da el atmış

CHP Adıyaman Milletvekili Köse iflasın eşiğine gelen Kevin Costner'ın THY'nin reklam filminde oynatılmasının nedeninin Melih Gökçek ile ilişkileri olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, iflasın eşiğine geldiğini öne sürdüğü ünlü aktör Kevin Costner'ın THY'nin reklam filminde oynamasını eleştirdi. Köse, Costner'ın daha önce Cumhurbaşkanlığı resepsiyonuna katılmak üzere Türkiye'ye gelişinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le tarihi Zenger Paşa Konağı'nda yemek yediğini hatırlatarak, bu birlikteliğin aktörün söz konusu reklam filminde oynamasında payı olup olmadığını sordu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verilen soru önergesinde Köse "reklam filmi için ne kadar bütçe ayrıldığını ve bu bütçenin ne kadarından Coster'a verildiğini" sordu.

Köse "Reklam filminde yabancı bir aktörün oynatılmasında özel bir gerekçe var mıdır?

Kevin Costner'ın son yıllarda yönettiği ve oynadığı filmlerde başarısız olması sonucu iflasın eşiğine gelmesi, aktör seçimi yapılırken göz önünde bulundurulmuş mudur?

Bahsi geçen aktörün reklam filminde oynatılmasına nasıl karar verilmiştir? Bu konuda başka adaylar var mıydı? Varsa hangi adaylar içerisinden ismi geçen aktör seçilmiştir?

Daha önce ülkemize gelerek Cumhurbaşkanlığı resepsiyonuna da katılan aktör, hükümet partisine mensup bir belediye başkanı ve oğluyla yakın ilişkide bulunmuş mudur? Aktörün tercih edilmesinde bu ilişkilerin payı var mıdır?" sorusunu yöneltti.