Gökçek hakkında bir iddia daha

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin usulsüz olarak Ankaraspor Klubü'ne kaynak aktardığını iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Çankaya'da kaçak villası olduğuna yönelik iddialar henüz gündemde yerini korurken başka bir usulsüzlük iddiası CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın'dan geldi.

Karayalçın, Ankara Belediyesi'ne ait kaynakların Ankaraspor Kulübü'ne aktarıldığını ve transfer paralarının Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendiğinin, Sayıştay tarafından belirlendiği açıklamasında bulundu.

Karayalçın, Sayıştay tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan denetim ve ikinci dairede gerçekleştirilen yargılama sonucunda, Büyükşehir Belediyesi'nin Ankaraspor Kulübü'ne belediye kaynaklarından 6 Milyon YTL aktardığının saptandığını ifade etti.

Karayalçın "Konuya ilişkin olarak belediye encümen kararında Ankaraspor Kulübü bünyesinde bulunan amatör branşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla belediyeden para aktarılması öngörüldüğü halde, 6 Milyon YTL'nin hiç bir şekilde profesyonel futbol takımına gitmemesi gerekirken, bunun aksine harcamalar yapıldığı anlaşılmıştır" dedi.

Ankara Belediyesi'nin kaynaklarının spor kulubüne peşkeş çekildiğini belirten Karayalçın "Bu aymazlığa son verilecektir ve verilen bu paraların hesabı sorulacaktır" dedi.