Gidiyormuş... (Şaşırdık dersek yalan olur)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye gidip gitmeyeceğine dair günlerdir basına yansıyan haberlerin ardından, Erdoğan kararını açıkladı: Washington'a gideceğim!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından ABD ziyaretiyle ilgili kararını açıkladı. Erdoğan, ABD ziyaretiyle ilgili "Washington'a gideceğim. Görüşülecek çok şey var" dedi.

Erdoğan, ziyaretle ilgili "Değerlendirmelerimizi arkadaşlarımızla yaptık. ABD'ye olan seyahatimizi... Uluslararası bir seyahat, bildiğiniz gibi nükleer silahların yayılmasının önlemesiyle alakalı. Yaklaşık 5-6 ay önce, aldığım daveti bu vesileyle gerçekleştirmiş olacağız. Davete gitmeden önce de dün söylediğim gibi büyükelçimizi de ABD'ye önümüzdeki hafta içinde göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "İki ülke arasında kriz aşıldı diyebilir miyiz?" sorusunu ise "Konuyla ilgili daha önce de Dışişleri Bakanımın, ABD Dışişleri Bakanı ile görüşmesi oldu. Bu konuda bazı olumlu gelişmeler var. Temenni ederim ki bu olumlu gelişmeler Nisan ayında da aynı şekilde devam eder" şeklinde yanıtladı.
(soL - Haber Merkezi)