Giderayak yalan söylemiş

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Celattin Cerrah koltuğunu devrederken Münevver Karabulut cinayetini çözdüklerini söylemişti, Vali Muammer Güler’in konuya dair açıklaması ise ‘aydınlatmaya çalışıyoruz’ oldu.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Valisi Muammer Güler Babalar Günü dolayısıyla bulunduğu Darülaceze ziyaretinde basın mensuplarının Münevver Karabulut cinayetine dair sorularını yanıtladı. Münevver Karabulut cinayetinin aydınlatılmasının kendileri için bir borç olduğunu belirten Güler ''Onu da yerine getirmek için arkadaşlarım büyük bir gayretle çalışıyorlar'' dedi.

Vali Güler, Münevver Karabulut cinayetinde değerlendirme ve cinayetin asli faillerinin tespiti yönünden bir sıkıntı olmadığını, ancak asli failin yakalanmasının ardından olayın diğer boyutlarının da ortaya çıkacağını belirtti.

"Başka faillerin olup olmadığı" yönünden adli incelemelerin de sürdüğünü belirten Güler, "Adliyeyle ilgili benim söyleyeceğim hiçbir şey yok. Hiçbir zaman adli süreçle ilgili bir yorumda bulunmadım, bulunmam da zaten. Failin yakalanması konusunda ailesine olan çağrımızı, o konudaki manevi mükellefiyetlerini tekrar hatırlattım kendilerine" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Osmaniye Valisi olarak atanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Celattin Cerrah koltuğunu devretmeden önce Münevver Karabulut cinayetini çözdüklerini bu konuda bir eziklik taşımadığını söylemişti.