Gezi'nin yıldönümünde 'AKP tedbirleri'

Gezi olaylarının yıldönümünde polis eylemler için Taksim ve çevresinde yığınak yapıyor. Taksim, Şişli ve Beşiktaş'ta yaklaşık 25 bin polis görev yapacak, 50 toma hazır bekletilecek.

Gezinin yıldönümünde Taksim Meydanı bu kez bariyerle kapatılmayacak. Ancak olası bir eylemi engellemek amacıyla çelik kuvvet timleriyle birlikte 50 toma müdahale için hazır bekletilecek.

Yıldönümünde Taksim, Şişli ve Beşiktaş'ta yaklaşık 25.000 polis görev yapacak. Polislerin bir kısmı Gezi Parkı içinde bekleyecek. Taksim meydanına çıkan bağlantı yollarında da çelik kuvvet timleri müdahale için hazır bekleyecek.

Taksim'e çıkan güzergahlarda toplanmalara izin verilmezken her 2 köprüde de eylem ihtimaline karşı polis hazır bekeyecek. Metro Osmanbey istasyonuna kadar çalışacak, Taksim'e devam etmeyecek. Polis ekipleri havadan da gözetleme yaparak toplanan grupları, sivil ekiplere bildirecek.

Mobese kameralarından alınan görüntüler ise Vatan caddesindeki merkezde değerlendirilecek.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gezi olaylarının yıldönümünün sukunetle geçmesini arzu ettiklerini söyledi:

"Sükunetle geçmesini arzu ediyoruz. Her zamanki gibi tedbirlerimizi alacağız. Her zaman tedbirimiz var bizim şehrin güvenliğiyle ilgili."

Ayrıca Gezi olaylarının yıldönümü olan bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tüm izinler iptal edildi.

Alınan bu önlemlere karşın, Taksim Dayanışması 31 Mayıs'ta saat 19.00'da Taksim meydanında olacaklarını açıkladı.

Ankara'da ise Sol Cephe'nin çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar, Olgunlar Sokak'taki Madenci Heykeli'nden Kuğulu Park'a yürüyecek.