Gezi Parkı'nda düğüne engelleme: Polis saldırısı sürüyor!

Gezi Parkı protestoları sırasında tanışan bir çiftin bu akşam Taksim Gezi Parkı'nda yapılacak bir düğünle evlenmek istemesine karşın polis parkın çevresini kuşattı. Vatandaşların parka girmesine izin vermiyor.

,Güncelleme 01:44

İstiklal Caddesi üzerinde ve Mis Sokak'ta kurulan barikatlar iş makineleriyle kaldırıldı. Polis Mis Sokak'tan çekildi. TOMA, Akrep ve çevik meydana dönüyor.

Güncelleme 22:27

İstiklal Caddesi üzerinde ve ara sokaklarda polisin saldırısı sürüyor. Mis Sokak’a saldıran polisin gözaltı yapmaya çalıştığı ancak esnafın polise engel olduğu belirtiliyor. Polisin Cihangir sokaklarında da eylemcilere dönük saldırısı sürüyor.

Mis sokak:


Güncelleme 21:45

İstiklal Caddesi'nde eylemler sürüyor. Gezi Parkı'nda da çok sayıda kişi var. İstiklal'deki grupların yer yer birleşmesiyle kalabalık artmaya başladı.


Güncelleme 21:10

İstiklal Caddesi'ne yapılan saldırı sırasında akrep tipi araçlar kullanılırken, polisin eylemcilere plastik mermi sıktığı da gözlendi. Eylemciler İstiklal'de yeniden toplanıyor.


İstiklal Caddesi’nde binlerce kişi toplandı. Onlarca polis GS Lisesi’ne ilerliyor. İstiklal üzerinde onlarca polis yürüyor. Akrepten ara sokaklara plastik mermi sıkılıyor.İki akrep İstiklal Caddesi üzerinde ilerliyor.

Güncelleme 20:32

Polis İstiklal'de tekrar saldırmaya başladı. TOMA'lardan ilaçlı su sıkılıyor.


Güncelleme 20:22
Gelin ve damadın Gezi Parkı'na girmesinin ardından polis de tekrar parka girdi. Kalkanlarla gelin ve damadı uzaklaştırmaya çalışan polis şimdi de parkı boşaltmaya çalışıyor.


Güncelleme 19:49

Gezi Parkı’ndaki polis barikatı kaldırıldı. Yüzlerce kişi Gezi Parkı’na sloganlar eşliğinde giriş yaptı. Polisin müdahale sırasında iki yurttaşı gözaltına aldığı ifade ediliyor.


Güncelleme 19:32

Nikah salonundan bir fotoğraf:


Güncelleme 19:19

Taksim'de müdahale başladı. Polis TOMA'larla İstiklal Caddesi'ndekilere saldırıyor.


Güncelleme 19:08

Düğünü polis tarafından engellenen çiftin fotoğrafı. Gelin duvak yerine baret taktı.


Güncelleme 18:48

Polis meydanı tamamen kapatarak eylemcileri kalkanlarla İstiklal Caddesi’ne doğru ittirdi. TOMA'ların ve çevik kuvvet ekiplerinin müdahale için hazırlandığı görülüyor. Eylemciler ise "Katil polis hesap verecek" sloganları atıyor.


Güncelleme 18:35

Polis Gezi Parkı merdivenleri önünde toplananları kalkanlarla ittirerek merdivenlerden indirdi. Metrodan çıkanları polis Divan Otel tarafından çıkmaya yönlendiriyor. Polis barikatı önünde bekleyenler "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıyor. Kalabalık gittikçe artıyor.


Gezi Parkı protestoları sırasında tanışan bir çiftin evlenmeye karar vermiş, Gezi Parkı’nda bu akşam gerçekleşecek düğün ve forum için çağrı yapılmıştı. Ancak saat 17.15′tan itibaren park girişini kapatan polis içeri girişlere izin vermiyor.Gezi Parkı'nda bulunanlar da polislerce boşaltılıyor.

Bu arada parkın çevresinde bulunan vatandaşlar polise yoğun tepki gösteriyor. "Siz maaşınızı Tayyip'ten değil halktan alıyorsunuz. Belinize silah taktınız diye bizi engelleyebileceğinizi mi sanıyorsunuz" diyen bir vatandaş polisler tarafından uzaklaştırıldı. Halkın polise tepkisi sürüyor.

Park çevresinde bulunan yurttaşlar, "Her yer taksim her yer direniş" sloganları atıyor.

(soL-Haber Merkezi)