Gezi davasında ilk duruşma yarın...

Taksim'de 6 Temmuz'daki polis saldırısı sonucu gözaltına alınan, 8 Temmuz'da da tutuklanan ve aralarında FKF üyelerinin ve bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek'in bulunduğu kişilerin yargılandığı Gezi dosyasının ilk duruşması yarın saat 10'da Çağlayan Adliyesi'nde görülecek.

(soL - Haber Merkezi) Haziran Direnişi esnasında Taksim'de 6 Temmuz'daki polis saldırısı sonucu gözaltına alınan, 8 Temmuz'da da tutuklanan ve FKF üyesi Ali Can ve Oğuz ile bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek'in de yargılandığı Gezi dosyasının ilk duruşması yarın saat 10'da Çağlayan Adliyesi'nde görülecek.

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) Toplumcu Hukukçular Kulübü yaptığı açıklama ile herkesi davaya çağırdı: “Gezi eylemleri sırasında gözaltına alınan ve suçları yalnızca “baret ve deniz gözlüğü taşımak” olan 8 arkadaşımız 6 Temmuz günü gözaltına alınıp, 8 Temmuz'da Metris cezaevine gönderilmiş 16 Temmuz'da tahliye edilmişti. Baskılar durmadı tabii. Yarın duruşması var arkadaşlarımızın. FKF ve Toplumcu Hukukçular Kulübü üyesi Ali Can Sünnetçioğlu, sadece bayrak satarak ailesini geçindiren Ali Sarıçiçek, İTÜ öğrencisi Oğuz Tekin’in de olduğu 8 arkadaşımız için herkesi dayanışmaya, yanımızda olmaya çağırıyoruz”