Gericilerden üniversitede "namaz saatinde ders yapılmasın" kampanyası

Anadolu Gençlik Derneği adlı İslamcı grup üniversitelerde Cuma namazı saatinde ders yapılmaması için kampanya yürütüyor. Derneğin ilanlarını okuldaki ilan panolarına rahatça asması ise bazı üniversite yönetimlerinin de bu gerici talep karşısındaki tavrını gösteriyor.

Anadolu Gençlik Derneği yaklaşık 10 gündür üniversitelerde kampanya yürütüyor. İmza kampanyasının amacı üniversitelerde cuma namazı saatinde ders yapılmaması.

Bazı üniversitelerde konuyla ilgili afişin okulun ilan panolarına yönetimden onaylı olarak rahatça asılması ise okul yönetiminin de konuyla ilgili çalışmaya müsamaha gösterdiğini gösteriyor.

İmza kampanyası için bir de site kuran dernek, öğrencilere yönelik çağrısında şu ifadeleri kullanıyor:

"İbadetime Engel Olmayın!

İstanbul’daki Üniversiteler başta olmak üzere Türkiye'de birçok üniversitede ders programı ve sınav takvimi hazırlanırken Cuma namazı saatlerini dikkate almayan bir tutum sergileniyor. Bu durum dersleri ile inancı ve ibadetleri arasında tercih yapmaya mecbur bırakılan birçok öğrencinin mağdur olmasına sebep oluyor.

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Üniversiteler Komisyonu olarak, 21 Aralık Cuma günü saat 17:00′den itibaren başlattığımız imza kampanyası bu mağduriyetin giderilmesi için yetkililere bir uyarı olacaktır.

Tüm öğrenci kardeşlerimizi bu hayırlı çalışmamıza destek vermeye davet ediyoruz."

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'ne asılan o afiş: