Gericiler küçük çocukları türbanla okula göndermeye çağırdı

Şanlıurfa'da, Mustazaf-Der'in öncülük ettiği İslamcı örgütlerin düzenlediği eylemde, velilere kızlarını türban ile okula göndermeleri istendi. "Türbanlı kadın makyaj yapmasın" diyen gericiler, kadın giysilerinin erkeklerinkine benzememesi gerektiğini söylediler.

Doğan Haber Ajansı'ndan Ömer Pınar'ın haberi şöyle:

Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve ilçelerindemi Mustazaf-Der ile bazı sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle kurulan 'İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu', tesettür önündeki engellerin kaldırılması ve yasal güvence altına alınması için basın açıklaması yaptı. Öğle saatlerinde, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına, aralarında çarşaflı ve tesettürlü küçük kız çocukları ile kadınların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. Ellerinde başörtüsüne özgürlük istemini içeren dövizler taşıyan erkek ve kadınların ayrı yerlerde durduğu açıklamaya katılanlar sık sık tekbir getirip, 'Başörtüsü hakkımız engellenemez' ve 'Allah'ın emri yasaklanamaz' diye bağırdı.

Sivil polislerin de önlem aldığı alanda, kalabalık adına basın açıklamasını platform sözcülüğünü üstlenen Şanlıurfa Mustazaf-Der Başkanı Mehmet Kışlar yaptı. Kadınların tesettüre girmesinin istendiği Kuran ayetlerinden örnekler veren Kışlar, yeni eğitim yılında çocukların okullara başörtülü gönderilmesi için velilere çağrı yaptı. Geçen yıl Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde tesettürlü olduğu için ilköğretim öğrencisi kız çocuklarının okula alınmayarak eğitim hakkından mahrum bırakıldığını öne süren Kışlar şöyle konuştu: "Daha geçen sene sırf tesettürlü oldukları için okula alınmayan ve sınıfta bırakılan Hilvanlı küçük bacılarımızın eğitim hakkını elinden alanlar yarın Allah'ın huzurunda nasıl hesap verecekler? Okumak onların da hakkı değil mi? Hani kız ve erkek eşitliği vardı? Tesettür İslami bir emir ve insani haktır. Bu hakkın kişilerin elinden alınması veya engellenmesi insan haklarına, hukuka ve inanç özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir." Yeni ders yılında çocukların okula tesettürlü gönderilmesi yönünde velilere de çağrı yapan Kışlar, "Bu eğitim ve öğretim dönemi itibarı ile ilköğretim ve ortaöğretimdeki kız çocuklarımızı ebeveyn olarak tesettürlü bir şekilde okullara gönderelim. Bunun önünde yasal hiçbir engelin bulunmadığını bilelim, onlarla birlikte okula gidelim ve bu soruna sahip çıkalım" diye konuştu.

'Tesettür giyinin, makyajdan uzak durun'
Çocuklara küçük yaşta tesettürün sevdirilmesi ve 'tesettürün cennete girmenin anahtarı' olduğunun anlatılmasını isteyen Kışlar, toplumun içine düştüğü ahlaki çöküntüden kurtulması için kadınların dikkat etmesi gerektiğini savunduğu 7 maddeyi şöyle sıraladı: "Tesettür için seçilen giysi dikkat çekici olmamalıdır. Giyilen elbise vücut hatlarını belli etmemelidir. Kadının giysisi erkeklerin giysisine benzememelidir. Eğitim ve kariyer gibi nedenler öne sürülerek tesettür terk edilmemelidir. Tesettür İslami kimliğin alametidir, kadın dışarıda örtüsüne ve hareketlerine dikkat etmelidir. Tesettürlü bir bayan makyajdan uzak durmalıdır. Günlük işlerinde bedeni muhafaza edecek şekilde giyinilmelidir." Sık sık tekbir getiren grup, basın açıklaması ardından dağıldı.