Gerici basın tacizi görmüyor

Güney Afrika’nın Polokwane kentindeki Türk okulunda erkek çocuklarına cinsel tacizde bulunan üç Türk öğretmen ile ilgili dava sürüyor. Cemaat gazeteleri konuyla ilgili haber yapmamakta ısrarlı.

Güney Afrika’nın Polokwane kentinde Gülen Cemaati’ne ait olduğu belirtilen okullarda çocuklara cinsel taciz ve şiddet uygulandığı ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz Çarşamba günü 12 Afrikalı erkek çocuk okullarında çalışan üç Türk öğretmenden şikayetçi olmuş, olayı yargıya taşımıştı.

Yaşları 11 ila 14 arasında değişen öğrenciler mahkemede, öğretmenlerinin kendilerini dövdükleri, üzerlerine köpek salarak korkutmaya çalıştıkları ve öğretmenlerinin çok kez kendilerini öptükleri yönünde ifade verdiler.

Dava çocukların sağlık kontrolünden geçmesi ve sanıkların savunmalarını hazırlaması için 2 Aralık tarihine ertelendi. 19, 22 ve 24 yaşlarındaki üç öğretmenin pasaportuna el konuldu.

Fethullah okulu mu?
Fırat Haber Ajansı, konuyla ilgili olarak, cemaate bağlı Horizon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tarık Şen’le görüştü.

Şen, Polokwane kentinde yayın yapan News24 gazetesine sözkonusu okulun kendi cemaatlerine değil başka bir cemaate ait olduğunu iddia etti.

Polokwane kentinde yayın yapan News24 gazetesi haberinde, yoksul çocuklara cinsel taciz ve şiddet sonucu ‘Türk misyonerler’ hakkında dava açıldığını yazmış ve 3 öğretmeninin gözaltına alındığını duyurmuştu. Ancak Şen yaptığı açıklamada, “olay bizim okullarda yaşanmadı. Türkiye’den gelen başka bir cemaatin okulunda yaşandı. Aslında okul değil, Kuran kursu açmışlar. Olay orada gerçekleşiyor. Aslında ne olduğunu da tam bilmiyoruz. Ancak olayla hiç alakamız yok. Gelen şahısları da tanımıyoruz” diye konuştu.

Şen, Fırat Haber Ajansı muhabirinin olayın gerçekleştiği okulun hangi cemaate ait olduğuna ilişkin sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Şen’in olayı başka bir cemaatle ilişkilendirmek istemesine rağmen, Güney Afrika’da Gülen Cemaati dışında Türkiye’den giden başka dini oluşumların okulları bulunmadığı bildiriliyor. Güney Afrika’nın çeşitli kentlerinde Gülen cemaatine ait 4 okul bulunuyor.

Gerici basın örtbas ediyor
Olay son birkaç gündür çeşitli basın yayın organlarında yer alıyor. Yandaş medyanın okulun Gülen cemaatine ait olduğuna dair tek kelime etmemeye özen göstermesi de dikkat çekiyor. Dikkat çeken başka bir nokta ise Zaman, Akit, Yeni Şafak gibi gerici organların olaya yer vermemesi.

Zaman, Akit ve Yeni Şafak, olay Türkiye basının gündeme geldiğinden beri konuyla ilgili haber yapmamakta ısrar ediyorlar. Her üç gazetenin de tecavüz, cinsel taciz gibi konularda “hassas” oldukları biliniyor.

Her üç gazetenin de Katolik Kilisesi’nde yaşanan cinsel taciz vakalarını oldukça önemsediği, yıllardır bu konuda sayısız haber yazdığı biliniyor. Örneğin, Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru, “Papa Washington’da” adlı yazısında kilisedeki cinsel taciz vakalarına dikkat çekiyordu. Yazısında “Katolik Kilisesi'nin Amerika'daki en ciddi sorunu tacizci rahipler. Dinadamlarının evlenmelerine izin vermiyor Katolik Kilisesi, bu da sapkın ilişkilerin gizliden sürdürüldüğü karanlık bir alana yol açıyor. Son on yıldır ortaya çıkan kilise merkezli taciz olaylarının sayısı beş binin üzerinde” ifadelerine yer veren Koru, konuyla yakından ilgiliymiş gibi görünüyor.

Siyasi iktidarla el ele verip topluma ahlak dersi vermeyi kendine görev edinmiş gerici medyanın böylesi bir cinsel taciz vakası karşısında sessiz kalması oldukça şaşırtıcı.

Geçtiğimiz günlerde PKK kamplarında kadınlara cinsel tacizde bulunulduğunu iddia eden Zaman ve bir cinsel taciz vakasında tecavüzcünün “Atatürkçü" ve “Cumhuriyet çocuğu” olduğunu vurgulama gereği duyan Habervaktim, cemaat okulunda yaşanan skandala henüz yer verebilmiş değil.

(soL - Haber Merkezi)