Genelkurmay: Süleyman Şah'tan gelecek tek bir haberle orada olacağız

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Süleyman Şah Saygı Karakolu personeline bayram mesajı gönderdi. Özel, türbedeki askerlere, "Sizden gelecek tek bir haberle, Silahlı Kuvvetlerimizin anında yanınızda olacağının güvenini içinizde hissedin" dedi.

(soL - Haber Merkezi) Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Türkiye'nin yurtdışında bulunan tek toprağı olan, Suriye'deki Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun askeri personeline hitaben bir bayram mesajı yayınladı. "Unutmayınız ki, sizler orada yalnız değilsizniz" diyen Özel, "Arkanızda 76 milyon yurttaşımızın olduğunu unutmayınız. Gözümüz, kulağımız ve gönlümüz hep sizlerle beraberdir. Sizden gelecek tek bir haberle, Silahlı Kuvvetlerimizin anında yanınızda olacağının güvenini içinizde hissedin" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in saldırılarıyla ve devletin üst düzey yöneticilerinin yaptığı savaş planlarını içeren ses kayıtlarıyla gündeme gelen Süleyman Şah Türbesi için Genelkurmay'ın defalarca türbeyi boşaltmayı önerdiği, ancak AKP'nin bunu reddettiği iddia edilmişti.

Ayrıca, IŞİD'in Süleyman Şah Türbesi'nde bulunan askerleri rehin aldığı iddiası da gündeme gelmiş ama Genelkurmay resmi açıklama yapmamayı tercih etmişti.