'Gençliğe Hitabe'ye 'özgün' yorum!

Akdeniz Üniversitesi'nde çıkan olaylarla ilgili davada sanıkların ifadeleri alındı. Okul kampüsünde silah çeken sanık Ömer Ulusoy, kavga ettiği kişilerin öğrenci olmalarının masum oldukları anlamına gelmediğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Akdeniz Üniversitesi'nde ve öğrenci yurdunda nisan ayında yaşanan olayda sol görüşlü öğrencilere nişan alarak ateş eden ve üniversite öğrencisi olmadığı anlaşılan Ömer Ulusoy'un, sanık olduğu davanın dün yapılan 3. duruşmasındaki savunması esnasında, ilginç diyaloglar yaşandı.

"Benim de duygularım var"
"İnsan öldürmeye teşebbüs"ten yargılanan ve kavga günü okul dışından gelerek tabanca kullandığı belirlenen Ömer Ulusoy, savunmasında, kavga ettiği kişilerin öğrenci olmalarının masum oldukları anlamına gelmediğini, Abdullah Öcalan'ın da öğrenciyken PKK'yı kurduğunu söyledi.
Öğrencilerin "solcu değil PKK'lı" olduğunu iddia eden Ulusoy, kendisinin de duyguları olduğunu, bu duygularla hareket ettiğini ifade etti. Okula gelme sebebini, öğrencilerin Türk bayrağı yaktıklarını duyması ve güvenlik güçlerinin yeterli müdahaleyi yapamaması olarak açıklayan Ulusoy, Atatürk'ün "Gençliğe Hitabe"sini uyguladığını ileri sürdü.

Ulusoy, tabanca kullanırken öldürme kastı bulunmadığını beyanla, tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini istedi.

"Karşıt görüşlü öğrenciler..."
Ömer Ulusoy'un avukatı Nizamettin Sağır da, üniversitedeki olayların sebebinin PKK sempatizanı solcular olduğunu iddia ederek, olaylara polis ya da jandarma müdahale edemiyorsa, "o zaman neden karıştın" diye bir sorunun sorulamayacağını söyledi. Karşıt görüşlü öğrencilerin neden yargılanmadığı sorusu üzerine, Mahkeme Başkanı Fikri Durmaz, avukatı azarlayarak, mahkemede "karşıt görüş" gibi bir kavramın kabul edilemeyeceğini belirtti.

Tutuklu sol görüşlü öğrencilerin avukatı Münip Ermiş, Sağır'ın herhalde başka davadan bahsettiğini, bu davada kimsenin PKK sempatizanı olmaktan yargılanmadığını söyledi.
Mahkeme heyetinin, sanıkların tutukluluğuna devam kararı verdiği dava, 26 Eylül'deki duruşmayla sürecek.

25 yıla kadar hapsi isteniyor
Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylarda, tabancayla 9 el ateş ettiği tespit edilen Ömer Ulusoy, 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle "öldürmeye teşebbüs" 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle "suç işlemeye tahrik" 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle "silahlı tehdit" olmak üzere üç ayrı suçlamayla ilgili toplam 13 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talebiyle, olaylara karıştığı iddia edilen öğrenciler ve üniversite dışından zanlılar da "kamu malına zarar verme" ve "suça tahrik" suçlarından yargılanıyor.

Duruşmanın ardından arbede çıktı

Duruşmanın ardından, adliye binasının çıkışında, sanık yakınları arasında arbede çıktı. Polisin zorlukla kontol ettiği olaylarda, tutuklu yakınlarından bir kadın, polislere, "bayrağı yakanlardan yana mısınız?" diye bağırdı.