Genç Siviller 98’inden memnun!

Genç Siviller, Forbes’in en zengin 100 Türk listesinde Ergenekon’la bağlantılı iki ismi keşfedip “rahatsız” olmuşlar. Listenin geri kalan AKP bağlantılı ve “kadim” zenginleri ise Sivillerde rahatsızlık yaratmıyor.

soL (HABER MERKEZİ) "Genç Siviller" adlı grup Forbes Dergisi'nin Mart sayısında açıkladığı en zengin 100 Türk listesinde Ergenekon ile ilişkili 2 kişi bulunduğunu tespit etmiş. Bunu geçtiğimiz günlerde Oscar ödülü alan filme atıfla "Ergenekon Millionnaire" adlandırması ile afişe eden grup keşiflerinden yola çıkarak Türkiye'de zenginleşmeyi 12 Eylül ve 28 Şubat ile birlikte Ergenekon ile bağlantılandırıyor. Listenin geri kalan 98 zengini arasında yer alan Türkiye'nin "kadim" zenginleri ve AKP iktidarının yarattığı nimetlerle zenginleşenler ise yaptıkları "büyük keşif"le basında haber olan grubu rahatsız etmemiş.

Genç Siviller'in dikkatini çeken Ergenekon milyonerleri, Forbes'in en zengin 100 Türk listesinin ilk iki sırasında yer alan "Ergenekon iddianamesinde adı geçen ve Veli Küçük'ün ortağı olan Hüsnü Özyeğin ve Taraf Gazetesi'nin yayınlamış olduğu belgelerle Turkcell'i Ergenekon yapılanmasının hizmetine açan Mehmet Emin Karamehmet". Siviller bu keşiften yola çıkarak "Ergenekon hayatları karartmıyor, aksine zengin ediyor" tespitine varıyor.

Diğer yandan "Genç siviller rahatsız" sloganının kullanan grubun ilgi alanına AKP'nin yaptıkları girmiyor. Anlaşılan listenin geri kalanında AKP iktidarı ile zenginleşenlerden "rahatsız" olunmamış. Oysa listenin biraz alt sıralarına bakıldığında örneğin BİM Mağazaları'nın büyük ortaklarından Mustafa Latif Topbaş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı olduğu bilinen Rizeli Mehmet Cengiz'i de görmek mümkün.