Gaziantep'te patlayan o evde bomba yapılıyordu!

Geçtiğimiz hafta Gaziantep'te patlama sonucu yıkılan bağ evinde ÖSO militanlarının bomba yaptığı ortaya çıktı.

Yurt gazetesinden Murat Güreş'in haberine göre geçtiğimiz hafta Gaziantep'te patlama sonucu yıkılan bağ evinde ÖSO militanlarının bomba yaptığı ortaya çıktı.

Habere göre Suriyelilerin kaldığı bağ evinde bol miktarda bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat bulunuyordu. Aralarında Gaziantep Üniversitesi'nde öğrenim gören bir Suriyelinin de yaralandığı patlamanın bomba imal edildiği sırada ortaya çıktığı anlaşıldı.

Patlamanın nedeni polis tarafından bir hafta boyunca sır gibi saklandı. CHP Milletvekili Mehmet Şeker, patlamanın nedenlerini araştırırken çarpıcı bilgilere ulaştı. Patlamanın yaşandığı bağ evinde konaklayan Suriyelilerin elinde bol miktarda amonyum nitrat bulunuyordu. Bomba yapımında kullanılan bu maddenin şehre nasıl sokulduğu merak konusu oldu. Şeker, "patlama olmasaydı o bombalar nerede ve kime karşı kullanılacaktı?" sorusuna hükümetten yanıt bekliyor.

İki Suriyeli kayıp
Patlamada Suriyeli 24 yaşındaki Hussain Mohammed Abdulaziz, 50 yaşındaki Abo Omar ve Mohammed Ber yaralandı. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan sağlık ekipleri, üç yaralıyı hastaneye kaldırdı. Yaralılardan patlama sırasında evde olduğu belirlenen ve isimleri açıklanmayan iki Suriyelinin ise kayıplara karıştığı öne sürüldü.