Gaziantep’te hayatını kaybeden Davut Azak’ın ailesi resmi tören istemedi

Gaziantep’teki saldırıda yaşamını yitiren Davut Azak’ın ailesi Valilik ve Kaymakamlık’tan gelen resmi tören isteğini geri çevirirken, Azak’ın ağabeyi tepkisini “kardeşin kardeşi vurduğu bir vatan sağ olacaksa, ben ‘vatan sağolsun’ demiyorum” sözleriyle ortaya koydu.

Gaziantep’te karakola düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 9 kişiden biri olan İnfaz Koruma Memuru Davut Azak, Diyarbakır Valiliği ve Ergani Kaymakamlığı’nın resmi tören yapmak istemesine rağmen ailesinin kabul etmemesi üzerine memleketi Ergani’de törensiz olarak toprağa verildi.

Gaziantep E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 3 yıldır çalışan Azak’ın ailesi taziye için gelen siyasetçi ve bürokratlara akan kanın durdurulması çağrısında bulundu.

Azak için Ergani Belediyesi taziye evinde kurulan taziyeye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Diyarbakır Vali Vekili Ahmet Dalkıran katılırken, Azak’ın ailesi Bakan Eker’e akan kanın durdurulması için ricada bulundu.

“Kardeşin kardeşi vurduğu bir vatan sağ olacaksa, ben ‘vatan sağolsun’ demiyorum”
Azak’ın ağabeyi Haydar Azak, kardeşini törensiz defnetmek istemelerinin sebebinin bir tarafın vurgulanmaması için olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu kanın durması için herkes elinden geleni yapsın. Acımızı içimize gömüyoruz. İnşallah bu son olsun. Kardeşin kardeşi vurduğu bir vatan sağ olacaksa, ben ‘vatan sağolsun’ demiyorum. Silah tüccarları bu işin engelleyicisi oluyorsa, hükümet tarafından gerekli adımlar atılmalıdır."

(soL - Haber Merkezi)