Gaziantep Valisi: ‘Patlamanın faili Murat Filiz’

Gaziantep Valisi Erdal Ata Gaziantep’te 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırının failinin PKK-KCK fotoğraf albümünden teşhis edilen Murat Filiz isimli bir PKK'li olduğunu iddia etti.

Gaziantep’te 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırının failinin Murat Filiz ismindeki bir PKK'li olduğu iddia edildi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, patlamayla ilgili yaptığı basın açıklamasında patlamayı gerçekleştiren kişinin 2009’da kapatılan DTP'nin gençlik kolları çalışanı olan Firaz kod adlı Murat Filiz isimli PKK mensubu olduğunu iddia etti. Vali teşhisin PKK-KCK fotoğraf albümünden yapıldığını söyledi.
Ata, daha sonra Murat Filiz’in vesikalık fotoğrafını göstererek, gazetecilere dağıttı.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin bölgede olduğunu düşündüklerini söyleyen Ata, bombalı saldırının Gaziantep’in huzur, barış ve kardeşlik kenti olması nedeniyle seçilmiş olabileceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan KCK Yürütme Konseyi, PKK’nin “saldırıyla ilgilimiz” yok açıklamasının ardından bir açıklama yaparak, saldırıyı kınamış ve patlamanın AKP’nin işine yaradığını dile getirmişti.

(soL - Haber Merkezi)