Gazeteci Hakan Çelik Kobanê'de hayatını kaybetti

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümü mezunu olan ve Bianet'te stajyerlik yapmış olan Hakan Çelik, Kobanê'de IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybetti.

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan ve bir dönem Bianet'de staj yapan gazeteci adayı Hakan Çelik, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybetti. Cenazesi İstanbul'da toprağa verilen Çelik'i üniversite arkadaşları da yalnız bırakmadı.

Radikal'in haberine göre, 1989 Yılında Siirt’te dünyaya gelen Hakan Çelik gazeteci olmak istiyordu. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi gazetecilik bölümüne yerleşen Çelik, yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı çalışarak üniversiteyi okudu.

2013 Yılında üniversiteden mezun olan Çelik, aynı yıl Bianet’te staj yapmaya başladı. Çelik, staj yaptığı dönemde, Roboski katliamı, Cumartesi Anneleri, Hrant Dink ve öğrenci eylemleriyle ilgili haberler yaptı. Stajı bitince gazetecilik mezunu birçok sınıf arkadaşı gibi Çelik de işsiz kaldı ve bir giyim mağazasında satış temsilcisi olarak işe başladı.

Çelik yaklaşık bir ay önce işe gideceğini belirterek evden ayrıldı. 15 gün sonra birkaç arkadaşıyla Kobanê’ye geçti. 20 Ekim 2014 tarihinde IŞİD’in bir saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerden birisi de Çelik’ti. Çarşamba günü Suruç’a getirilen Çelik’in cenazesi, otopsi yapıldıktan sonra İstanbul’da toprağa verildi. Çelik’in cenaze törenine ailesi, akrabaları ve okul arkadaşları katıldı.