Galip Öztürk'ün girmediği delik kalmamış: Metro Turizm'in sahibi altın madeni için Mehmet Ağar'a başvurmuş

Metro Turizm iddianamesine göre, Galip Öztürk, örgüt işleri için Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı'ndan Mehmet Ağar'a kadar ilişki ağı kurmuş.

Radikal Gazetesi'nden Fatih Yağmur'un haberine göre, Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ve Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı Abdülkadir Emek’in de aralarında bulunduğu 70 şüpheli hakkında ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak’ suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan iddianame İstanbul Bölge 23. Ağır Ceza Mahkemesi ’nce kabul edildi.

Öztürk’ün bir numaralı sanık olduğu iddianamede, sıralanan bazı suçlar şöyle: “Rüşvet, soruşturmaları etkilemeye teşebbüs, gazeteci ve polislere tehdit, ihaleye fesat, başkasına ait arazinin işgali, borsada manipülasyon.” Öztürk’ün 145, Emek’in 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, Öztürk’ün suç kabul edilen faaliyetlerini yürütürken cezalardan kurtulmak için SPK, Danıştay yöneticileri, savcılar ve milletvekilleriyle ilişki kurduğu öne sürüldü. İddialar şöyle:

SPK’yla ilişki
Sermaye Piyasası Kanunu’na aykırı hareket ettiği, borsada manipülasyon yaptığı belirtilen Öztürk’ün hakkında işlem yapılmasını engellemek amacıyla SPK üyeleriyle ilişki kurmaya çalıştığı, eski SPK üyesi şimdiki Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek’in de bu konuda ‘örgüt lehine çalışma yürüttüğü’ öne sürüldü.

Danıştay’a hediye
Öztürk’ün talimatıyla bazı şüphelilerin Rekabet Kurumu’nca verilen cezanın iptali için Danıştay Genel Sekreteri H.P.’ye hediyeler aldığı öne sürüldü. H.P. hakkında dosya Danıştay Başkanlığı’na gönderildi.

Savcıya rüşvet
Öztürk’ün onayıyla örgüt üyelerinin işlerini takip etmesi için savcı M.E’ye düzenli olarak para verildiği belirtildi.
İsraİl ajanlarıyla İşbİrlİğİ’: İddianamede C.K. ile H.B.K. isimli kişiler arasında şu görüşme dikkat çekti. C.K: “Ne yapıyorsun, bu Huntur’u takip ediyor musun?” H.B.K.: “Onu aldık Karantiya baba,.., Ona değişik bir proje yaptım. İsrail ajanlarıyla işbirliği yapıyor, o arabalarda gizli bölmeler var.”

CHP’li vekillere gönderme
Öztürk ile şüphelilerden Tarık Cengiz arasında 4 Aralık 2010’da yapılan bir görüşmeyle ilgili iddianamede “Dönemin CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum’un CHP kurultayı için Galip Öztürk ’ten maddi destek istediğine dair görüşmedir” deniyor. CHP Samsun Milletvekili Ahmet Haluk Koç’un da şüphelilerden Necmi Hatipoğlu’yla telefon görüşmelerine yer verilen iddianamede “Öztürk’ün Koç’a otobüs desteği verdiğini gösterir görüşmedir” denildi.

Mehmet Ağar’a rica
Öztürk, 6 Kasım 2011’de telefondaki Mehmet Ağar ’a “Abi benim bir ricam var İzmir Valimizle ilgili, senin çok iyi dostunmuş, tanıyorsun herhalde... Bir ruhsatımız var orada da genelgede çıktı ama imzayı herhalde bekletiyormuş” diyor. Ağar da “Pazartesi bi konuşayım” cevabını veriyor.

Baskını öğrendi, kaçamadı
İddianameye göre, mart ayındaki operasyonu önceden öğrenen Öztürk, Bulgaristan üzerinden kaçmak için evinden ayrılırken yakalandı. Öztürk’ün devlet kurumları ve siyasilerle bağlantı kurarak bazı suçlarla ilgili ceza almasını engellediği öne sürülerek, “Rakiplerini bürokratik, adli ve siyasi bağlantılarıyla saf dışı bıraktı, iflasa zorladı. Otobüs firmaları iflas etmemek için şikâyet etmedi” denildi.